Transparantieverklaring

Mechelen, België; 11 december 2017, 22.01 CET; gereglementeerde informatie – Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) heeft een kennisgeving van belangrijke deelneming ontvangen van Fidelity Management & Research (FMR) LLC.

Overeenkomstig de Belgische transparantiewetgeving[1] heeft Galapagos op 7 december 2017 een kennisgeving van belangrijke deelneming ontvangen van FMR LLC, waarin staat dat zij 2.542.573 Galapagos aandelen bezit die worden gehouden via haar dochteronderneming FMR Co., Inc. Dit vertegenwoordigt 4,99% van de 50.936.778 momenteel uitstaande Galapagos aandelen en is een afname tegenover de vorige transparantieverklaring van FMR LLC van 7 oktober 2016. Het aandelenpakket van FMR daalde op 6 december 2017 door de verkoop van aandelen tot onder de 5% kennisgevingsdrempel van Galapagos’ stemrechten. De volledige transparantieverklaring kan op de website van Galapagos worden geraadpleegd.

Over Galapagos
Galapagos (Euronext & NASDAQ: GLPG) is een biotechnologiebedrijf in de klinische fase, gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Onze pijplijn bestaat uit Fase 3 studies tot onderzoeksprogramma’s in cystic fibrosis, ontstekingsziekten, fibrose, artrose en andere ziekten. Ons target discovery platform heeft drie nieuwe mechanismen opgeleverd die veelbelovende resultaten tonen bij patiënten met ontstekingsziekten, idiopathische longfibrose en atopische dermatitis. We richten ons op het ontwikkelen en het commercialiseren van nieuwe medicijnen die mensenlevens verbeteren. De Galapagos groep, met inbegrip van fee-for-service dochter Fidelta, heeft ongeveer 578 medewerkers, werkzaam in het hoofdkantoor in Mechelen, België en in de vestigingen in Nederland, Frankrijk en Kroatië. Meer informatie op www.glpg.com.

Contact

Investeerders:

Elizabeth Goodwin, VP IR & Corporate Communications

+1 781 460 1784

Paul van der Horst, Director IR & Business Development

+31 71 750 6707

ir@glpg.com

Media:

Evelyn Fox, Director Communications

+31 6 53 591 999

communications@glpg.com[1]    Wet van 2 mei 2007 betreffende de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen van emittenten waarvan aandelen zijn toegelaten tot de verhandeling op een gereglementeerde markt.