Servier en Galapagos gaan alliantie aan voor innovatieve behandeling van kanker

  • Gezamenlijke ontwikkeling van geneesmiddel tegen kanker
  • Nieuwe oncologie targets van zowel Servier als Galapagos
  • Betaling van €2 miljoen aan Galapagos voor toegang tot onderzoek
  • Succesbetalingen kunnen voor Galapagos oplopen tot €260 miljoen, plus royalty’s
  • Servier zal de medicijnen wereldwijd op de markt brengen, met uitzondering van de VS, waar Galapagos zelf de exclusieve rechten behoudt

Parijs, Frankrijk en Mechelen, België; 3 oktober 2011 – Servier, een toonaangevend Frans farmaceutisch bedrijf en Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigen vandaag aan dat zij een meerjarige strategische alliantie zijn aangegaan om nieuwe medicijnen tegen kanker te ontwikkelen.

De alliantie tussen Galapagos en Servier is gebaseerd op de combinatie van nieuwe oncologie-targets die beide bedrijven hebben ontdekt.  Galapagos is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe kandidaat-medicijnen voor deze targets.  Servier heeft een exclusieve optie op een licentie voor elk programma na afronding van de preklinische fase door Galapagos.  Als Servier gebruik maakt van de licentie-optie, dan is zij verantwoordelijk voor de verdere klinische ontwikkeling, registratie en commercialisering, met uitzondering van de Verenigde Staten waar Galapagos zelf alle rechten behoudt.

Met het tekenen van de overeenkomst ontvangt Galapagos een betaling van €2 miljoen van Servier voor toegang tot het oncologie programma.  Galapagos kan verder onderzoeks-, ontwikkelings-, registratie- en overige succesbetalingen ontvangen tot een bedrag van €260 miljoen.  Galapagos ontvangt ook royalty’s voor verkopen van producten door Servier.

“Galapagos levert innovatie aan farmabedrijven die op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden voor medicijnontwikkeling.  Binnen deze alliantie combineren Servier en Galapagos hun oncologie targets en hun kennis op gebied van geneesmiddelenonderzoek tegen kanker,” zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.  “Net als bij onze artrose alliantie met Servier, behoudt Galapagos ook bij deze alliantie de rechten in de VS, een grote markt met een grote behoefte aan effectieve medicijnen tegen kanker.” 

“Uitgaande van de progressie die we binnen de artrose samenwerking met Galapagos al hebben geboekt, zijn we ervan overtuigd dat Galapagos nieuwe kandidaat-medicijnen tegen kanker kan leveren.  Deze alliantie vult Servier’s zeer innovatieve portfolio aan op gebied van geneesmiddelen-ontwikkeling voor kanker.  Bovendien is het in lijn met de ambitie van Servier om medicijnen te ontwikkelen voor ziekten die nog niet genezen kunnen worden,” zegt Emmanuel Canet, Hoofd R&D bij Servier.

“We zijn blij dat we met Galapagos kunnen gaan samenwerken op het gebied van oncologie.  De combinatie van de kennis en kunde van beide bedrijven zorgt voor een versnelling van de ontwikkeling van nieuwe medicijnen, waarvan sommigen rechtstreeks uit onze laboratoria zullen komen,” aldus Stéphane Depil, MD, PhD, verantwoordelijke voor het oncologie onderzoek bij Servier.

 

Over Servier
De Servier Group is een niet-beursgenoteerd, Frans farmaceutisch bedrijf met in 2010 een omzet van €3,7 miljard.  Servier houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van medicijnen op gebied van hart- en vaatziekten, stofwisseling, neurologie, psychiatrie, bot- en gewrichtsziekten en oncologie. Servier heeft wereldwijd 140 vestigingen met meer dan 20.000 werknemers.  Meer informatie op: www.servier.com

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is een middelgroot biotechnologiebedrijf.  Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van moleculen en antilichamen met nieuwe werkingsmechanismen.  Galapagos heeft één van de grootste pijplijnen in de biotech met zeven programma’s in de klinische fase en meer dan vijftig chemische molecuul programma’s in onderzoek en preklinische ontwikkeling.  Via risicodragende allianties met GlaxoSmithKline, Eli Lilly, Janssen Pharmaceutica, Roche en Servier kan Galapagos mogelijk tot €2,8 miljard aan succesbetalingen ontvangen plus royalty’s.  Galapagos heeft meer dan 800 medewerkers in zes landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België.  Meer info op www.glpg.com

Servier Laboratories                                                       Galapagos NV                                       
Servier Communication Department                                 Onno van de Stolpe, CEO           
Tel: +33 1 55 72 40 82                                                   Tel: +31 6 2909 8028    
laurent.sorcelle@fr.netgrs.com                                           ir@glpg.com                                                     

Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations
Tel: +31 6 2291 6240
ir@glpg.com

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, alsmede gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen,