Selvita rondt overname Fidelta van Galapagos af

Mechelen, België en Krakau, Polen – 04 januari 2021, 22.01 CET – Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) en Selvita S.A. (WSE: SLV) maken vandaag bekend dat de strategische transactie, waarbij Selvita Fidelta heeft overgenomen van Galapagos, is afgerond.

Het afsluiten van de transactie volgt kort op de eerste aankondiging van 23 november 2020. Selvita heeft 100% van de uitstaande aandelen in Fidelta overgenomen voor een bedrag van €31.2M, te vermeerderen met de gebruikelijke vereffeningen van cash en werkkapitaal.

De overname van Fidelta breidt het aanbod van de diensten voor geneesmiddelenonderzoek van Selvita aanzienlijk uit en versterkt zijn positie als één van de grootste preklinische contractonderzoeksorganisaties in Europa. Door de transactie worden de inkomsten van Selvita bijna verdubbeld. Fidelta zal volledig worden opgenomen in de Selvita-groep, maar zal blijven opereren onder de naam Fidelta.

Fidelta is een contractonderzoeksorganisatie met wetenschappelijke kerncompetenties op het gebied van ontstekingen, fibrose en anti-infectiva. De diensten die door Fidelta worden geleverd, zijn complementair aan het aanbod van Selvita en zullen Selvita een concurrentiepositie geven op gebieden zoals DMPK, farmacologie en toxicologie. Selvita zal ook zijn activiteiten op het gebied van medicinale chemie vergroten.

Fidelta heeft momenteel 181 werknemers in dienst, waaronder meer dan 150 wetenschappers, die diensten voor geneesmiddelenonderzoek leveren aan de biotech- en farmaceutische industrie, en heeft een bewezen staat van dienst  gedurende vele jaren. Het bedrijf is gevestigd in moderne R&D-faciliteiten in Zagreb, Kroatië, die bijna 6.000 m2 onderzoeksruimte bieden. Fidelta zal de komende vijf jaar doorgaan met geneesmiddelenonderzoek voor Galapagos.

Over Selvita

Selvita is een preklinische contractonderzoeksorganisatie die multidisciplinaire ondersteuning biedt bij het oplossen van de unieke uitdagingen van onderzoek op het gebied van geneesmiddelenontdekking, regelgevende studies, evenals onderzoek en ontwikkeling. Het bedrijf werd opgericht in 2007 en heeft momenteel meer dan 550 professionals in dienst, van wie meer dan 1/3 een PhD-titel heeft. Selvita heeft zijn hoofdkantoor in Krakau, Polen, met een tweede onderzoekscentrum in Poznan, Polen en internationale kantoren in Cambridge, MA en South San Francisco, in de VS, evenals in Cambridge, VK. Selvita is een grootaandeelhouder in Ardigen, een bio-informaticabedrijf dat geavanceerde kunstmatige intelligentie-methoden gebruikt voor nieuwe precisiegeneeskunde.

Selvita heeft een bewezen staat van dienst van succesvol afgeronde projecten en klanten in 40 landen. Het merendeel van de inkomsten van het bedrijf is afkomstig van farmaceutische, biotech, chemische en agrochemische bedrijven uit de VS en Europa. Selvita is genoteerd op de beurs van Warschau (WSE: SLV). Meer informatie op www.selvita.com.

Over Galapagos
Galapagos (Euronext & NASDAQ: GLPG) ontdekt en ontwikkelt geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Meerdere geneesmiddelen leverden al veelbelovende resultaten op bij patiënten, en bevinden zich momenteel in een vergevorderd onderzoeksstadium in verschillende ziektes. Onze pijplijn bestaat uit onderzoeksprogramma’s tot en met fase 3-studies in ontstekingsziekten, fibrose, en andere indicaties. De ambitie van Galapagos is om uit te groeien tot een toonaangevend internationaal biofarmaceutisch bedrijf, gericht op het ontdekken, het ontwikkelen en het op de markt brengen van innovatieve medicijnen. Meer informatie op www.glpg.com.

Contactpersonen Selvita

Media en Investeerders:
Natalia Baranowska
+48 784 069 418
natalia.baranowska@selvita.com

 

Contactpersonen Galapagos

 

Investeerders:
Elizabeth Goodwin
VP Investor Relations
+1 781 460 1784

 

Sofie Van Gijsel
Senior Director Investor Relations
+32 485 19 14 15
ir@glpg.com

 

Media:
Carmen Vroonen
Global Head of Communications & Public Affairs
+32 473 824 874

 

Anna Gibbins
Senior Director Therapeutic Areas Communications
+44 7717 801900
communications@glpg.com

 

Forward-looking statements Selvita

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen die een aantal risico’s en onzekerheden inhouden.  De toekomstgerichte verklaring zijn gebaseerd op de evaluatie die Selvita heeft gemaakt op de datum van het persbericht. De toekomstgerichte verklaringen zijn geen beloften of garanties maar ze zijn onderhevig aan een waaier van risico’s en onzekerheden, die niet onder onze controle zijn en die ervoor zouden kunnen zorgen dat de resultaten materieel afwijken van de beoogde resultaten in de toekomstgerichte verklaringen.

We wijzen elke verantwoordelijkheid af om deze verklaringen te actualiseren of te reviseren met het oog op het weergeven van een verandering in onze verwachtingen of een verandering van gebeurtenissen, voorwaarden of omstandigheden waarop een dergelijke verklaring gebaseerd is.

Forward-looking statements Galapagos

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen in de zin van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995, zoals aangepast, die onderhevig zijn aan risico’s, onzekerheden en andere factoren, die ertoe kunnen leiden dat werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de resultaten waarnaar in de toekomstgerichte verklaringen wordt verwezen, en daarom mag de lezer er niet overdreven op vertrouwen. Deze risico’s, onzekerheden en andere factoren omvatten, zonder beperking, het risico dat Galapagos’ verwachtingen betreffende Fidelta’s toekomstige dienstverlening voor Galapagos onjuist zouden zijn, en ook de risico’s en onzekerheden die geïdentificeerd zijn in ons jaarverslag op formulier 20-F voor het jaar dat eindigde op 31 december 2019 en de documenten die we daarna hebben ingediend bij de SEC. Alle verklaringen behalve verklaringen van historische feiten, zijn verklaringen die als toekomstgerichte verklaringen kunnen worden beschouwd. De toekomstgerichte verklaringen hierin vervat zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en overtuigingen van het management en gelden alleen op de datum van publicatie van dit bericht. Galapagos verbindt zich niet tot het bijwerken of openbaar maken van herzieningen van toekomstgerichte verklaringen om nieuwe informatie of latere gebeurtenissen, omstandigheden of veranderingen in verwachtingen weer te geven.

 

Bijlage