Ronald Brus treedt af als Lid Raad van Bestuur van Galapagos

Mechelen, België; 30 mei 2011 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat Dr Ronald Brus de Raad van Bestuur van Galapagos zal verlaten.

Ronald Brus is President en Chief Executive Officer van Crucell.  Dr Brus was lid van de Raad van Bestuur van Galapagos van 2000 tot de beursgang in mei 2005.  Hij werd opnieuw bestuurslid in april 2010.  In februari 2011 werd Crucell overgenomen door Johnson & Johnson.  Het beleid van Johnson & Johnson schrijft voor dat Dr Brus geen lid mag zijn van een Raad van Bestuur.  Om die reden heeft Dr Brus zich per 25 mei 2011 teruggetrokken uit de Raad van Bestuur van Galapagos.

“We danken Ronald voor zijn bijdrage als Lid van de Raad van Bestuur”, zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.  “Ronald is vanaf het begin bij Galapagos betrokken geweest.  Zijn strategisch inzicht en zijn ervaring als CEO van een biotechbedrijf hebben ons veel geholpen.  Wij wensen hem voor de toekomst het allerbeste binnen Johnson & Johnson.”

 

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is een middelgroot biotechnologiebedrijf.  Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van moleculen en antilichamen met nieuwe werkingsmechanismen.  Galapagos heeft één van de grootste pijplijnen in de biotech met zeven programma’s in de klinische fase en meer dan vijftig chemische molecuul programma’s in onderzoek en preklinische ontwikkeling.  Via risicodragende allianties met GlaxoSmithKline, Eli Lilly, Janssen Pharmaceutica, Roche en Servier kan Galapagos mogelijk tot €2,5 miljard aan succesbetalingen ontvangen plus royalty’s.  Galapagos heeft meer dan 800 medewerkers in zeven landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België.  Meer info op www.glpg.com.

 

 

CONTACT

 

Galapagos NV
Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations
Tel: +31 6 2291 6240
ir@glpg.com

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, alsmede gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.