NYSE LIFFE introduceert aandelenopties GALAPAGOS

Brussel en Mechelen, België, 30 april 2013 – NYSE Liffe, het onderdeel van NYSE Euronext (NYX) dat zich in Europa bezighoudt met derivaten, heeft vandaag opties op de aandelen Galapagos (Euronext: GLPG) toegevoegd aan haar succesvolle optie-aanbod.  Galapagos is een biotechbedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen.  De opties zijn beschikbaar op de Brusselse derivatenmarkt van NYSE Liffe onder ticker GLS.

Vincent Van Dessel, CEO van NYSE Euronext Brussel zegt: “We zijn blij met de introductie van opties Galapagos.  Galapagos is een succesvol Belgisch bedrijf en een groot voorbeeld van onze leidende rol in de biotech.  Deze notering zal het bedrijf nog beter onder de aandacht brengen.”

Ade Cordell, Executive Director, Hoofd van Equity Derivatives voegt toe: “We zijn verheugd met de notering van nieuwe opties op de Brusselse beurs.  Met het toevoegen van Galapagos opties aan ons centraal orderboek, bieden we de markt een uitgebreide set van derivaten aan om in de behoefte aan nieuwe investeringsmogelijkheden te voorzien.”

Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos, zegt: “De notering van aandelen op NYSE Euronext heeft een belangrijke rol gespeeld bij de groei van Galapagos sinds de beursgang in 2005.  De notering van opties op aandelen van ons bedrijf is een nieuwe stap in de ontwikkeling van Galapagos.  We denken dat dit aan beleggers een alternatief financieel instrument kan bieden op de NYSE Liffe markt, dat het de liquiditeit van ons aandeel kan verbeteren, en de zichtbaarheid van Galapagos op de financiële markten kan verhogen.”

De opties zullen verlopen op de derde vrijdag van de contractmaand en hebben initiële looptijden van één tot twaalf maanden.  Opties op Galapagos worden geïntroduceerd onder het symbool GLS.

Elke optie vertegenwoordigt 100 aandelen Galapagos en zal centraal worden gecleared via LCH.Clearnet SA.  Liquiditeit in de opties zal worden ondersteund door All Options International BV.  NYSE Liffe geeft aandelenopties uit op meer dan 200 toonaangevende Europese bedrijven via de centrale orderboeken van Amsterdam, Brussel, Londen en Parijs.

De introductie van de nieuwe opties op Galapagos is de tweede op een Belgisch biotechbedrijf.  Galapagos is gespecialiseerd in nieuwe geneesmiddelen, met een grote pijplijn van vier klinische, zeven preklinische, en 30 onderzoeksprogramma’s in taaislijmziekte, ontstekingsziekten, antibiotica, metabole ziekten en andere indicaties.  De Galapagos Groep, inclusief de service-bedrijven BioFocus, Argenta en Fidelta, heeft ongeveer 800 medewerkers in vijf landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België.

Ter ere van deze speciale gelegenheid luidde Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos, samen met Vincent Van Dessel, CEO van NYSE Euronext Brussels, de gong die de opening van de Europese markt van NYSE Euronext aangeeft.

Over NYSE Euronext
NYSE Euronext (NYX) is een toonaangevende wereldwijde exploitant van financiële markten en aanbieder van innovatieve handelstechnologieën.  Op de NYX beurzen in Europa en de Verenigde Staten worden aandelen, futures, opties, fixed-income en exchange-traded products verhandeld.  Met ongeveer 8000 genoteerde producten (uitgezonderd Europese structured products), vertegenwoordigen NYSE Euronext’s aandelenmarkten – de New York Stock Exchange, NYSE Euronext, NYSE MKT, NYSE Alternext en NYSE Arca – een derde van de wereldwijde aandelenhandel, de meeste liquiditeit van alle wereldwijde beursgroepen. NYSE Euronext exploiteert ook NYSE Liffe, een van de toonaangevende Europese derivaten ondernemingen en de op een na grootste derivatenonderneming ter wereld naar handelswaarde.  Het bedrijf biedt uitgebreide commerciële technologie, connectiviteit en marktdata producten en diensten via NYSE Technologies.  NYSE Euronext is opgenomen in de S&P 500 index.  Voor meer informatie, zie: http://www.nyx.com.

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen.  Het bedrijf heeft een grote pijplijn met vier klinische, zeven preklinische, en 30 discovery molecuul- en antilichaam programma’s in taaislijmziekte, inflammatie, antibiotica, metabolische ziektes, en andere indicaties.
GLPG0634 is een orale, selectieve inhibitor van JAK1 voor de behandeling van reuma en andere ontstekingsziekten en zal klinische Fase 2b ingaan.  AbbVie en Galapagos zijn een wereldwijde samenwerking aangegaan waarbij AbbVie verantwoordelijk is voor de verdere ontwikkeling en commercialisatie na Fase 2b.  Galapagos heeft een andere selectieve JAK1 inhibitor in Fase 2 in lupus en psoriasis, GSK 2586184 (voorheen GLPG0778, gelicentieerd door GSK in 2012).  GLPG0187, een nieuwe integrine receptor antagonist in ontwikkeling voor metastase, bevindt zich in een Fase 1b patiënten studie; GLPG0974 is de eerste GPR43 remmer die klinisch geëvalueerd wordt voor de behandeling van IBD; dit programma is momenteel in een Proof-of-Concept Fase 2 studie en resultaten worden verwacht begin 2014.
De Galapagos Groep, inclusief de service-bedrijven BioFocus, Argenta en Fidelta, heeft meer dan 800 medewerkers in vijf landen, met haar hoofdkwartier in Mechelen, België.  Meer informatie over het bedrijf en de programma’s in klinische ontwikkeling kan u vinden op www.glpg.com

CONTACT
NYSE Euronext
Jean-Yves Daxhelet
Tel.: +32 (0)2 213 13 03
E-mail: jean-yves.daxhelet@interelgroup.com

Galapagos
Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations
Tel.: +31 6 2291 6240
E-mail: ir@glpg.com

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, evenals gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.