NIH verlengt haar overeenkomst met Galapagos

Mechelen, België; 12 juli 2010 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt aan dat het U.S. National Institutes of Health (NIH) haar overeenkomst met de service divisie van Galapagos, BioFocus, voor het beheer van de chemische molecuul-collecties heeft verlengd tot december 2012.  Galapagos ontvangt hiervoor meer dan €7 miljoen in betalingen over een periode van twee jaar.

 

BioFocus beheert vanuit haar Compound Focus, Inc. vestiging in South San Francisco molecuul-collecties voor een aantal klanten in de VS, zowel uit de industrie als overheid.  BioFocus biedt al vanaf 2004 onderdak aan de NIH Molecular Libraries Small Molecule Repository collectie, en zorgt voor aankoop, opslag, beheer en distributie van moleculen voor biologische screening binnen het academische netwerk van de NIH in de VS.

 “Wij zijn blij dat de NIH van de mogelijkheid gebruik heeft gemaakt om het langlopende contract met BioFocus te verlengen met nog eens twee jaar.  BioFocus heeft bewezen een constante, hoge kwaliteit te kunnen leveren binnen het screening netwerk van het NIH,” zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.

Over de NIH molecuul-collectie
De NIH verzamelt moleculen voor biologische screening en verdeelt deze binnen het hele netwerk van screeningscentra van de NIH.  Dit is een cruciaal onderdeel van het Molecular Library Initiative, een NIH Roadmap project met als doel het ondersteunen van “nieuwe onderzoeksroutes naar ontdekkingen in de 21e eeuw“.  Het project wordt gefinancierd door federale overheidsfondsen van het National Institutes of Health, Department of Health and Human Services, onder contract HHS-N-278-2004-41001C met Compound Focus, Inc.

 

Over BioFocus

BioFocus heeft als doel om de medicijnpijplijn van haar klanten te versnellen, “van gen-tot-kandidaat-medicijn”.  Dit doet BioFocus met haar discovery platform, beginnend met het ontdekken van targets in primaire humane cellen, screening van compound libraries (zowel in vitro als cel-gebaseerd), tot aan medicinale chemieen ADME/PK services.  Als service divisie van Galapagos heeft BioFocus meer dan 250 werknemers in de UK, VS en Zwitserland.  Meer info op www.biofocus.com

               

Over Galapagos

Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY)is een middelgroot biotechnologiebedrijf.  Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van moleculen en antilichamen met nieuwe werkingsmechanismen.  Galapagos heeft één van de grootste pijplijnen in de biotech met vier programma’s in de klinische fase en meer dan vijftig chemische molecuul programma’s in onderzoek en preklinische ontwikkeling.  Via risicodragende allianties met GlaxoSmithKline, Eli Lilly, Janssen Pharmaceutica, Merck & Co. , Roche en Servier kan Galapagos mogelijk €3,3 miljard aan succesbetalingen ontvangen plus royalty’s.  Inclusief de BioFocus en Argenta service units, heeft Galapagos nu meer dan 670 medewerkers in zes landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België.  Meer info op www.glpg.com

 

 

CONTACT

 

Galapagos NV                                                               

Onno van de Stolpe, CEO                                               

Tel: +31 6 2909 8028                                                    

ir@glpg.com                                                     

 

 

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, evenals gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.