Katrine Bosley treedt toe tot Raad van Bestuur van Galapagos

Mechelen, België; 4 maart 2013 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat Katrine Bosley zal toetreden tot de Raad van Bestuur als onafhankelijk bestuurder.

Mw. Bosley zal de vacature invullen die in de Raad van Bestuur was ontstaan na het terugtreden van Dhr. Ferdinand Verdonck.  Dhr. Verdonck was lid van de Raad van Bestuur van Galapagos vanaf de beursgang in 2005. 

“Namens de Raad van Bestuur dank ik Ferdinand voor zijn buitengewone steun aan Galapagos in de afgelopen acht jaar,” aldus Raj Parekh,  Voorzitter van de Raad van Bestuur.  “Wij hebben grote waardering voor de belangrijke rol die Ferdinand als Bestuurslid gespeeld heeft en de manier waarop hij Galapagos begeleid heeft in haar groei en verandering van een jonge biotech naar een volwassen bio-farmaceutische onderneming.  Wij zijn hem zeer dankbaar voor zijn opbouwende en stimulerende bijdragen gedurende zo’n lange periode.”

Katrine Bosley was tot kort geleden CEO van Avila Therapeutics, een bedrijf dat zich toelegt op een nieuw type medicijnontwikkeling.  Avila is meerdere allianties aangegaan met farmaceutische bedrijven voordat het begin 2012 door Celgene werd overgenomen.  Voorafgaand aan Avila was Katrine Vice President Business Development bij Adnexus Therapeutics, een bedrijf dat een nieuwe klasse eiwit-therapieën ontwikkelt.  Katrine kwam bij Adnexus vanuit Biogen Idec waar zij functies vervulde in business development, commerciële activiteiten en portfolio strategie.  Eerder maakte zij deel uit van het healthcare team van het venture bedrijf Highland Capital Partners.  Katrine is afgestudeerd in biologie aan Cornell University en voltooide het Program for Management Development aan Harvard Business School.

“We zijn blij dat Katrine heeft toegestemd om lid van de Raad van Bestuur van Galapagos te worden.  Zowel haar staat van dienst in wetenschappelijk en commercieel leiderschap, als haar specifieke ervaring in zaken die direct van belang zijn voor de groei van Galapagos, maken haar tot een voortreffelijk lid van de Raad van Bestuur,” zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen.  Het bedrijf heeft een grote pijplijn met vier klinische, zes preklinische, en 30 discovery molecuul- en antilichaam programma’s in taaislijmziekte, inflammatie, antibiotica, metabolische ziektes, en andere indicaties.
GLPG0634 is een orale, selectieve inhibitor van JAK1 voor de behandeling van reuma en andere ontstekingsziekten en zal klinische Fase 2b ingaan.  AbbVie en Galapagos zijn een wereldwijde samenwerking aangegaan waarbij AbbVie verantwoordelijk is voor de verdere ontwikkeling en commercialisatie na Fase 2b.  Galapagos heeft een andere selectieve JAK1 inhibitor in Fase 2 in lupus en psoriasis, GSK 2586184 (voorheen GLPG0778, gelicentieerd door GSK in 2012).  GLPG0187, een nieuwe integrine receptor antagonist in ontwikkeling voor metastase, bevindt zich in een Fase 1b patiënten studie; GLPG0974 is de eerste GPR43 remmer die klinisch geëvalueerd wordt voor de behandeling van IBD; een Proof of Concept Fase 2 studie zal gestart worden in Q2 2013.
De Galapagos Groep, inclusief de fee-for-service bedrijven BioFocus, Argenta en Fidelta, heeft meer dan 800 medewerkers in vijf landen, met haar hoofdkwartier in Mechelen, België.  Meer informatie over het bedrijf en de programma’s in klinische ontwikkeling kan u vinden op www.glpg.com

CONTACT

Galapagos NV
Onno van de Stolpe, Chief Executive Officer
Tel: +31 6 2909 8028

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, alsmede gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.