GlaxoSmithKline neemt licentie op kandidaat-medicijnen GLPG0778 en GLPG0555

Mechelen, België; 21 februari 2012 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat GlaxoSmithKline licentie heeft genomen op kandidaat-medicijn GLPG0778 en back-up GLPG0555.  Beide kandidaat-medicijnen zijn ontdekt en ontwikkeld binnen de immunologie-alliantie met Galapagos.  GSK heeft het recht om deze kandidaat-medicijnen verder te ontwikkelen.  Galapagos ontvangt een  licentiebetaling van enkele miljoenen euros van GSK  die nog onder de inkomsten over 2011 valt.  Voorts kan Galapagos, zonder zelf nog te hoeven investeren, nog ruim €34 miljoen plus royalties ontvangen voor deze twee medicijnen.

De licensering door GSK onderstreept de snelle progressie van de programma’s: Galapagos heeft GLPG0778 in 30 maanden van ontdekking tot succesvolle licentie gebracht.  Het hele traject van target naar kandidaat-medicijn met klinisch bewezen werkzaamheid is binnen 5 jaar volbracht.

“GLPG0778 en GLPG0555 zijn de eerste alliantieprogramma’s van Galapagos die door een groot farmaceutisch bedrijf in licentie worden genomen,” zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.  “We zullen vol belangstelling de verdere ontwikkeling en mogelijke markt-introductie van GLPG0778 en GLPG0555 door GSK blijven volgen.”

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is een middelgroot biotechnologiebedrijf.  Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van moleculen en antilichamen met nieuwe werkingsmechanismen.  Galapagos heeft kandidaat-medicijn GLPG0634 in ontwikkeling, evenals één van de grootste pijplijnen in biotech, met zeven programma’s in de kliniek en meer dan vijftig chemische molecuul programma’s in onderzoek en preklinische ontwikkeling.  Galapagos heeft meer dan 800 medewerkers in zes landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België.  Meer info op www.glpg.com

CONTACT

Galapagos NV
Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations
Tel: +31 6 2291 6240
ir@glpg.com
Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, evenals gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.