Galapagos wint 2012 European Mediscience Awards

Mechelen, België en Londen, VK; 22 juni 2012 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt aan dat het bedrijf de European Mediscience Award voor Transaction of the year en Chief Executive of the year heeft gewonnen.  De prijs werd gisteravond in Londen tijdens een feestelijke ceremonie uitgereikt.  De Transaction of the year award werd toegekend wegens de wereldwijde samenwerking met Abbott aan reuma-medicijn GLPG0634.  De Chief Executive of the year award werd toegekend aan Onno van de Stolpe wegens het leiderschap en andere kwaliteiten aangetoond het afgelopen jaar.

“Wij zijn blij dat we twee European Mediscience prijzen gewonnen hebben,” zegt Dr Raj Parekh, Voorzitter van de raad van bestuur van Galapagos.  “Het is een erkenning voor de inspanningen van het hele team.  Galapagos oefent zijn strategie uit om een Europese leider in biotech te worden, en deze prijzen erkennen de voortgang van de onderneming daarin”.

Over de European Mediscience Awards
De European Mediscience Awards wordt sinds 2002 georganiseerd en zet de beste in life science, gezondheidszorg en biotech sector in de kijker.  Het evenement is uitgegroeid tot de grootste jaarlijkse bijeenkomst van beursgenoteerde biotech en life science bedrijven in Europa, en wordt bijgewoond door 500 aanwezigen.  Meer  info op www.mediscience-event.co.uk

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is een middelgroot biotechnologiebedrijf.  Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van moleculen en antilichamen met nieuwe werkingsmechanismen.  Galapagos heeft één van de grootste pijplijnen in de biotech met vier  programma’s in de klinische fase en meer dan dertig programma’s in onderzoek en preklinische ontwikkeling.  Galapagos heeft ruim 800 medewerkers in zes landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België.  Meer info op www.glpg.com

CONTACT

Galapagos NV
Onno van de Stolpe, CEO
Tel: +31 6 2909 8028

Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations
Tel: +31 6 2291 6240
ir@glpg.com

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, alsmede gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.