Galapagos wint 2010 European Biotechnica Award

Mechelen, België en Hannover, Duitsland; 5 oktober 2010 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt aan dat het bedrijf de 2010 European Biotechnica Award heeft gewonnen.  De Biotechnica Award wordt ieder jaar uitgereikt tijdens de Deutsche Messe aan het Europese biotech bedrijf dat de meest innovatieve producten, diensten of business ideeën heeft ontwikkeld.

 

De prijs werd gisteravond tijdens een feestelijke ceremonie in Hannover uitgereikt.  De internationale jury, bestaande uit negen experts uit het bedrijfsleven uit vijf landen, riep Galapagos tot winnaar van de Award voor 2010 uit.  De prijs wordt uitgereikt aan Europese bedrijven die naam hebben gemaakt binnen de biotech en life sciences door hun succes in de markt en hun innovatieve bekwaamheid.  Als winnaar heeft Galapagos een geldprijs van €30.000 ontvangen.

 

“We zijn blij dat wij dit jaar de Biotechnica Award hebben gewonnen als erkenning van de kracht van het technologie platform van Galapagos en de invloed hiervan op de hele sector,” zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.  “We zullen op de ingeslagen weg verdergaan richting het bereiken van ons uiteindelijke doel, de leidende positie als innovatief biotechbedrijf in Europa.”

 

“Galapagos laat een sterke combinatie zien van baanbrekende wetenschap op verschillende kennisgebieden en commercieel succes door samenwerkingen met acht grote farma bedrijven,” volgens Prof. Dr. Rolf G. Werner, waarnemend voorzitter van de internationale Biotechnica jury.

 

 

Over Biotechnica
Biotechnica is jaarlijks het belangrijkste evenement in Europa voor biotechnologie en life science.  Het omvat het hele spectrum van de biotechnologie, inclusief grondstoffen, apparatuur, bio-informatica en diensten en richt zich op de vijf belangrijkste toepassingsgebieden, namelijk farmacie/medicijnen, industriële fabricage, voeding, landbouw en milieu.  Sinds 1985 wordt Biotechnica georganiseerd en begeleid door Deutsche Messe AG in Hannover, Duitsland. 

 

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY)is een middelgroot biotechnologiebedrijf.  Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van moleculen en antilichamen met nieuwe werkingsmechanismen.  Galapagos heeft één van de grootste pijplijnen in de biotech met zes programma’s in de klinische fase en meer dan vijftig chemische molecuul programma’s in onderzoek en preklinische ontwikkeling.  Via risicodragende allianties met GlaxoSmithKline, Eli Lilly, Janssen Pharmaceutica, Merck & Co., Roche en Servier kan Galapagos mogelijk tot €3,3 miljard aan succesbetalingen ontvangen plus royalty’s.  Met de recente overname van het onderzoekscentrum in Zagreb, heeft Galapagos nu meer dan 800 medewerkers in zeven landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België.  Meer info op www.glpg.com

 

 

CONTACT

 

Galapagos NV
Onno van de Stolpe, CEO
Tel: +31 6 2909 8028
ir@glpg.com

 

 

Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations
Tel: +31 6 2291 6240
ir@glpg.com

 

 

 

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, evenals gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.