Galapagos verlengt samenwerking met Genentech

  • Contract met Galapagos’ service-divisie Argenta
  • Tweejarige verlenging van samenwerking
  • Totale waarde tot €23,4 miljoen

Mechelen, België; 18 augustus 2011 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigde vandaag aan dat haar service divisie Argenta het geïntegreerde drug discovery contract met Genentech heeft verlengd.  Genentech maakt deel uit van de Roche Groep (SIX: RO, ROG; OTCQX: RHHBY).  De totale waarde van de uitbreiding van het contract kan oplopen tot €23,4 miljoen.

 

Dit is de derde keer dat het contract verlengd wordt sinds de overeenkomst aangekondigd werd in december 2005.  De overeenkomst bevat een aantal programma’s voor medicijnontwikkeling waarbij gebruik gemaakt wordt van de expertise van Argenta op gebied van ontwerp van medicijnen, medicinale chemie, biologie en screening.  Deze technieken worden ingezet om nieuwe chemische moleculen te ontdekken die werkzaam zijn tegen targets die door Genentech geselecteerd zijn.

 

De verlenging van de overeenkomst geeft Genentech ook weer de mogelijkheid projecten te plaatsen bij de andere service divisie van Galapagos, BioFocus.  BioFocus levert Genentech medicinale chemie, in vitro biologie en ADME diensten.  BioFocus werkt voor Genentech sinds een amendement van het Argenta contract in september 2010.

 

“We zijn er trots op dat Genentech wederom Argenta heeft geselecteerd voor deze grote drug discovery samenwerking,” zegt Dr Chris Newton, SVP Services van Galapagos.  “De mogelijkheid voor Genentech om ook weer direct projecten bij BioFocus te plaatsen laat zien dat de complementaire expertise en technische mogelijkheden van BioFocus en Argenta een toegevoegde waarde voor de klant heeft.

 

 

Over Argenta
Argenta’s medicijnontwikkeling heeft een goede reputatie in de wetenschappelijke wereld, met name door de expertise in medicinale chemie, biologie, farmacologie en toonaangevende modellen voor ademhalingsziekten als astma.  Argenta is een service divisie van Galapagos met meer dan 140 medewerkers in de UK waarvan de meeste in Harlow.  Meer info op: www.argentadiscovery.com

 

 

Over BioFocus
BioFocus levert een breed scala aan producten en diensten op het gebied van target-tot-kandidaat-medicijn.  Dit omvat zowel identificatie en validatie van nieuwe targets als  screening en drug discovery, tot en met het afleveren van een preklinisch kandidaat-medicijn.  Daarnaast levert BioFocus adenovirale reagentia voor de snelle identificatie en validatie van nieuwe targets, collecties van chemische moleculen voor drug discovery en ADME/PK producten om chemische moleculen te selecteren. Als service divisie van Galapagos heeft BioFocus meer dan 210 medewerkers in drie landen.  Meer info op www.biofocus.com

 

 

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is een middelgroot biotechnologiebedrijf.  Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van moleculen en antilichamen met nieuwe werkingsmechanismen.  Galapagos heeft één van de grootste pijplijnen in de biotech met zes programma’s in de klinische fase en meer dan vijftig chemische molecuul programma’s in onderzoek.  Via risicodragende allianties met GlaxoSmithKline, Eli Lilly, Janssen Pharmaceutica, Roche en Servier kan Galapagos mogelijk tot €2,5 miljard aan succesbetalingen ontvangen plus royalty’s.  Galapagos heeft rond de 800 medewerkers in zes landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België.  Meer info op www.glpg.com

 

 

CONTACT

 

Galapagos NV
Dr Chris Newton, SVP Services
Tel: +44 1799 533 535
  
Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations
Tel: +31 6 2291 6240
ir@glpg.com

 

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, evenals gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.