Galapagos tekent meerjarige overeenkomst met Pulmagen

Mechelen, België; 28 juni 2011 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat haar servicedivisie Argenta een langlopende overeenkomst heeft getekend met Pulmagen Therapeutics voor medicijnontwikkeling bij ademhalingsziekten.

 

Argenta kan €7 miljoen ontvangen aan betalingen voor medicijnontwikkeling in een periode van twee jaar, plus een mogelijkheid tot verdere uitbreiding.  Argenta heeft een uitstekende reputatie op het gebied van ziekten aan de luchtwegen en zal chemie, biologie en farmacologisch onderzoek doen om twee projecten tot de preklinische fase te brengen.

 

“Wij zijn blij dat Pulmagen voor een project van een dergelijke omvang naar Argenta is gekomen.  Dit project zal in 2011 een sterke bijdrage leveren aan de servicedivisies,” zegt Dr Chris Newton, hoofd Services van Galapagos.  “Deze overeenkomst bewijst de reputatie die Argenta bij haar klanten heeft voor lange-termijn projecten.”

 

Over Argenta
Argenta’s medicijnontwikkeling heeft een goede reputatie in de wetenschappelijke wereld, met name door de expertise in medicinale chemie, biologie, farmacologie en toonaangevende modellen voor ademhalingsziekten als astma.  Argenta (Engeland) werd door Galapagos overgenomen in februari 2010.  Er werken 140 mensen, waarvan de meeste in Harlow.  Meer info op www.argentadiscovery.com.

 

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is een middelgroot biotechnologiebedrijf.  Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van moleculen en antilichamen met nieuwe werkingsmechanismen.  Galapagos heeft één van de grootste pijplijnen in de biotech met zes programma’s in ontwikkeling en meer dan vijftig chemische molecuul programma’s in onderzoek en preklinische ontwikkeling.  Via risicodragende allianties met GlaxoSmithKline, Eli Lilly, Janssen Pharmaceutica, Roche en Servier kan Galapagos mogelijk tot €2,5 miljard aan succesbetalingen ontvangen plus royalty’s.  Galapagos heeft rond de 800 medewerkers in zes landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België.  Meer info op www.glpg.com.

 

Over Pulmagen
Pulmagen Therapeutics is een privaat bedrijf in het Verenigd Koninkrijk.  Het bedijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van nieuwe medicijnen tegen ademhalingsziektes, met diverse klinische programma’s gericht op astma en rokersziekte.  Pulmagen is in 2010 opgericht als gevolg van de verkoop van Argenta Discovery Limited aan Galapagos.

 

CONTACT

 

Galapagos NV
Dr Chris Newton, hoofd Galapagos Services
Tel: +44 1799 533 535

 

Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations
Tel: +31 6 2291 6240
ir@glpg.com

 

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, alsmede gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.