Galapagos service-divisie ontvangt EUR 1,6 miljoen succesbetaling

Mechelen, België; 12 januari 2010 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat haar service-divisie BioFocus een mijlpaal heeft bereikt in de samenwerking op gebied van oncologie met Ortho Biotech Oncology R&D, een divisie van Janssen Pharmaceutica N.V. (Janssen).  Voor dit succes, de ontdekking van nieuwe targets voor kanker-onderzoek, ontvangt Galapagos EUR 1,6 miljoen.

 

In de tweejarige target discovery samenwerking heeft BioFocus sinds begin 2008 testsystemen (‘assays‘) met kankercellen opgezet, nieuwe targets gevonden met haar SilenceSelect® adenovirus collectie en deze targets verder gevalideerd.  Het succes van vandaag is gebaseerd op de ontwikkeling door BioFocus van geavanceerde cellulaire assays in combinatie met nieuwe imaging-technieken en heeft nieuwe targets opgeleverd voor geneesmiddelenonderzoek, juist bij vormen van kanker waar nog geen medicijnen voor bekend zijn.  De samenwerking loopt door in 2010, zodat BioFocus nog meer nieuwe targets kan ontdekken.  BioFocus kan bij verder succes in totaal nog eens EUR 4,5 miljoen aan succesbetalingen van Janssen tegemoet zien.

 

“Dit succes met de ontdekking van nieuwe targets voor kankeronderzoek laat zien dat onze technologie op zeer veel ziektegebieden inzetbaar is” aldus Onno van de Stolpe, Chief Executive Officer van Galapagos.

 

Over BioFocus

BioFocus levert de farma en biotech-industrie een breed scala aan producten en diensten op het gebied van target-tot-kandidaat medicijn. Dit omvat zowel identificatie en validatie van nieuwe targets, als screening en drug discovery, tot en met het afleveren van een preklinisch kandidaat medicijn. Daarnaast levert BioFocus adenovirale reagentia voor de snelle identificatie en validatie van nieuwe targets, collecties van chemische moleculen voor drug discovery evenals ADME/PK producten om chemische moleculen te selecteren.  Als servicedivisie van Galapagos, BioFocus heeft 250 medewerkers in vier landen.  Meer info op www.biofocus.com

 

Over Galapagos

Galapagos (Euronext GLPG; OTC: GLPYY) is een biotechnologiebedrijf dat zich met op kleine moleculen toegespitste onderzoeksprogramma’s richt op het ontwikkelen van nieuwe medicijnen tegen bot- en gewrichtsziekten, bot metastase, cachexia, anti-infectieziekten en metabolische ziekten.  De onderneming heeft risicodragende allianties gesloten met GlaxoSmithKline, Janssen Pharmaceutica, Eli Lilly, Merck & Co en Roche. Door middel van een alliantie met MorphoSys, ontwikkelt Galapagos ook antilichaamtherapieën tegen bot- en gewrichtsziekten.  Galapagos’ servicedivisie BioFocus levert de farma- en biotech-industrie een breed scala aan producten en diensten in het hele spectrum tussen targets en kandidaat-medicijnen.  Dit omvat zowel identificatie en validatie van nieuwe targets, als screening en drug discovery, tot en met het afleveren van een preklinisch kandidaat medicijn.  Galapagos heeft meer dan 500 medewerkers in zes landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België. Meer info op www.glpg.com

 

CONTACT

Galapagos NV

Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations

Tel: +31 6 2291 6240

ir@glpg.com

 

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, evenals gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.