Galapagos publiceert jaarverslag 2022 en kondigt Gewone Algemene Vergadering aan

  • Publicatie van jaarverslag over boekjaar 2022 
  • Voorstellen van besluit van de Gewone Algemene Vergadering omvatten de herbenoeming van bestuurders en de benoeming van een nieuwe commissaris 

Mechelen, België; 23 maart 2023, 21.01 CET; gereglementeerde informatie – Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) publiceert vandaag haar jaarverslag over het boekjaar 2022 en kondigt haar Gewone Algemene Vergadering aan, die zal worden gehouden op dinsdag 25 april 2023, om 14.00 uur (CET), op de zetel van de vennootschap.

Het jaarverslag over het boekjaar 2022, inclusief een overzicht van de cijfers en prestaties, is online beschikbaar op https://www.glpg.com/financial-reports en kan ook als PDF worden gedownload. Onze jaarlijkse 2022 Form 20-F filing bij de Securities and Exchange Commission (SEC) is beschikbaar op http://www.sec.gov/edgar.

Voorts heeft Galapagos de eer om haar aandeelhouders, houders van inschrijvingsrechten, leden van de Raad van Bestuur en commissaris uit te nodigen voor haar Gewone Algemene Vergadering (“AV”), die zal worden gehouden op dinsdag 25 april 2023, om 14.00 uur (CET), op de zetel van de vennootschap.

Op de agenda van de AV staan onder meer: (i) de herbenoeming van Dhr. Peter Guenter als niet-uitvoerend onafhankelijk bestuurder voor een periode van 4 jaar, en de herbenoemingen van Dhr. Daniel O’Day en Dr. Linda Higgins als niet-uitvoerende niet-onafhankelijke bestuurders voor een periode van 4 jaar, alsmede (ii) de benoeming van BDO, vast vertegenwoordigd door Ellen Lombaerts, als de nieuwe commissaris van de vennootschap voor een periode van 3 jaar.

Om tot de AV van 25 april 2023 te worden toegelaten, dienen de houders van effecten uitgegeven door de vennootschap artikel 7:134 van het Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen en artikel 23 van de Statuten van de vennootschap na te leven, en de formaliteiten beschreven in de oproeping te vervullen. De oproeping en enig andere documenten in verband met de AV kunnen worden geraadpleegd op onze website: http://www.glpg.com/shareholders-meetings.

Over Galapagos
Galapagos is een volledig geïntegreerd biotechnologiebedrijf dat zich richt op het ontdekken, ontwikkelen en commercialiseren van innovatieve geneesmiddelen. Wij streven ernaar het leven van patiënten wereldwijd te verbeteren door ons te richten op ziekten met een grote medische behoefte. Onze R&D-capaciteiten omvatten meerdere geneesmiddelenmodaliteiten, waaronder kleine moleculen en celtherapieën. Onze portfolio omvat onderzoeks- tot commerciële programma’s op het gebied van immunologie, oncologie en andere indicaties. Ons eerste geneesmiddel voor reumatoïde artritis en colitis ulcerosa is beschikbaar in Europa en Japan. Voor meer informatie kunt u terecht op www.glpg.com of volg ons op LinkedIn of Twitter.

Contact

   
Media Investeerders
Marieke Vermeersch Sofie Van Gijsel
+32 479 490 603 +1 781 296 1143
   
Elisa Chenailler Sandra Cauwenberghs
+41 79 853 33 54 +32 495 58 46 63
  ir@glpg.com
Hélène de Kruijs  
+31 6 22463921  
media@glpg.com  

Disclaimer

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. De toekomstgerichte verklaringen zijn geen garanties voor toekomstige resultaten. Deze verklaringen gelden alleen op de datum van publicatie van dit persbericht. We wijzen uitdrukkelijk elke verplichting af om enige toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht bij te werken, tenzij dit specifiek vereist wordt door wet- of regelgeving.

Disclaimer
De inhoud van onze website, met inbegrip van het jaarverslag over het boekjaar 2022, en elke andere website die vanaf onze website kan worden bezocht, worden niet geacht door middel van verwijzing te zijn opgenomen in een indiening in het kader van de Securities Act van 1933.

 

Bijlage