Galapagos presenteert GLPG0634 single center Proof of Concept resultaten op American College of Rheumatology congres

Mechelen, België; 11 november 2012 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) presenteert vandaag tijdens het jaarlijkse congres van het American College of Rheumatology (ACR) in Washington DC de resultaten van de 2011 Proof of Concept  trial met reuma-medicijn GLPG0634.  Daarnaast zal Galapagos in een poster-presentatie resultaten van een nieuwe Fase I trial toelichten die laten zien dat GLPG0634 zeer veilig is bij hogere doseringen en dat er zelfs geen maximale tolerantie-dosis werd bereikt.

De lezing maakt deel uit van de sessie met als titel: “Rheumatoid Arthritis Treatment – Small Molecules, Biologics and Gene Therapy: Safety & Efficacy of Janus-Activated Kinase (JAK) Inhibitors.”  Galapagos zal in de presentatie de uitstekende veiligheid en werkzaamheid van GLPG0634 in 36 reumapatiënten bespreken.  Deze patiënten werden in één onderzoekscentrum in Moldavië behandeld gedurende 4 weken:

Selective JAK1 Inhibition in the Treatment of Rheumatoid Arthritis: Proof of Concept with GLPG0634 (13-Nov, 3:30 PM, Ballroom C, Abstract #2489)

De poster-presentatie data tonen aan dat GLPG0634 selectief JAK1 remt en veilig is.  Bovendien houdt de JAK1-biomarker respons meer dan 10 dagen aan bij doseringen van 300 mg en 450 mg in gezonde vrijwilligers.  De biomarker data laten ook zien dat JAK1 de hele dag door wordt geremd bij een eenmaal daagse dosering van GLPG0634 in gezonde vrijwilligers.  Omdat 450 mg de hoogste dosering is die ooit werd onderzocht, werd er voor GLPG0634 geen maximum getolereerde dosis bereikt:

Once Daily Higher Dose Regimens of GLPG0634 in Healthy Volunteers Are Safe and Provide Continuous Inhibition of JAK1 but not JAK2 (12-Nov, 9:00 AM – 6:00 PM, Poster Hall B, Abstract #1331)

De volledige resultaten kunnen worden bekeken op de ACR website.  De poster is beschikbaar in PDF formaat op de website van Galapagos: www.glpg.com.

Over medicijn GLPG0634
GLPG0634 is een orale Janus kinase (JAK) remmer die selectief is voor JAK1.  Het molecuul is ontwikkeld door Galapagos en op dit moment in een Fase II klinische studie.  JAKs zijn enzymen die een belangrijke rol spelen bij de werking van een aantal cytokines en groeifactoren, inclusief diegene die bij reumapatiënten geactiveerd zijn.  JAK remmers hebben in reuma studies lange termijn effectiviteit aangetoond met een snelle klinische respons.  Galapagos’ medicijn GLPG0634 onderscheidt zich van andere JAK remmers door remming van specifiek JAK1.  Dit kan leiden tot een beter veiligheidsprofiel.

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is een middelgroot biotechnologiebedrijf.  Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van moleculen en antilichamen met nieuwe werkingsmechanismen.  Galapagos heeft medicijn GLPG0634 in klinische Fase 2 voor reuma, een en heeft één van de grootste pijplijnen in de biotech met vier programma’s in de kliniek en meer dan dertig programma’s in onderzoek en preklinische fase.  Galapagos heeft meer dan 800 medewerkers in zes landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België.  Meer info op: www.glpg.com

CONTACT

Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations
Tel: +31 6 2291 6240
ir@glpg.com

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, alsmede gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.