Galapagos opgenomen in Stoxx Europe 600 Index

   

Mechelen, België; 24 november 2016 – Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) maakt bekend dat Stoxx Galapagos NV vanaf 19 december zal opnemen in de Stoxx Europe 600 Index.

“Na de opname afgelopen maart in de BEL20 Index en afgelopen juni, als eerste biotechnologiebedrijf ooit, in de AEX Index, zijn we blij dat we nu ook worden opgenomen in de Stoxx Europe 600 Index. Het jaar 2016 laat werkelijk de evolutie zien van Galapagos van een target discovery biotech startup naar een geïntegreerd biofarmaceutisch ‘powerhouse’, zegt Onno van de Stolpe, CEO en oprichter.

Stoxx Ltd. is een wereldwijde index provider, die vandaag de dag een wereldwijde, uitgebreide index familie van meer dan 7.500 strikt op regels gebaseerde en transparante indices berekent. Stoxx Ltd. is vooral bekend van de leidende Europese aandelenindices EURO Stoxx 50, Stoxx Europe 50 en de Stoxx Europe 600 en onderhoudt en berekent de Stoxx Global index familie die bestaat uit de totale markt, breed en blue-chip indices voor de regio’s Amerika, Europa, Azië/Pacific en sub-regio’s Latijns-Amerika en de BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China), evenals de wereldwijde markten.[1]

Over Galapagos
Galapagos (Euronext & NASDAQ: GLPG) is een biotechnologiebedrijf in de klinische fase, gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Onze pijplijn bestaat uit Fase 3, 2, 1, preklinische studies en onderzoeksprogramma’s in cystic fibrosis, fibrose, artrose, ontstekings- en andere ziekten. Wij hebben filgotinib ontdekt en ontwikkeld: in samenwerking met Gilead streven we ernaar om deze selectieve JAK1-remmer in ontstekingsziekten wereldwijd voor patiënten beschikbaar te maken. We richten ons op het ontwikkelen en het commercialiseren van nieuwe medicijnen die het leven van mensen verbeteren. De Galapagos groep, met inbegrip van fee-for-service dochter Fidelta, heeft ongeveer 480 medewerkers in het hoofdkantoor in Mechelen, België en in de vestigingen in Nederland, Frankrijk en Kroatië. Meer informatie op www.glpg.com.

Contact

Investeerders: Media:
Elizabeth Goodwin Evelyn Fox
VP IR & Corporate
Communications
+1 781 460 1784

 
Director Communications

+31 6 53 591 999

communications@glpg.com
Paul van der Horst
Director IR & Business Development
+31 6 53 725 199
 
ir@glpg.com  

Toekomstgerichte verklaringen
Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Dergelijke verklaringen zijn geen garanties voor toekomstige resultaten. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken, tenzij dit specifiek wettelijk of reglementair verplicht is.[1] Bron: www.stoxx.com