Galapagos ontvangt transparantieverklaring van Wellington Management Group LLP


Mechelen, België; 18 november 2019, 22:01 CET; gereglementeerde informatie – Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) heeft een kennisgeving van belangrijke deelneming ontvangen van Wellington Management Group LLP.

Overeenkomstig de Belgische transparantiewetgeving1 heeft Galapagos op 13 november 2019 een kennisgeving van belangrijke deelneming ontvangen van Wellington Management Group LLP, waarin staat dat, na het verkopen van aandelen, American Depository Receipts en equity swaps, de resterende 3.126.030 Galapagos aandelen en equivalente financiële instrumenten in bezit van haar volledig gecontroleerde dochter Wellington Management Company LLP, 4,84% van de huidige 64.571.622 uitstaande Galapagos aandelen vertegenwoordigen. De deelneming van Wellington Management Company LLP is aldus onder de 5% kennisgevingsdrempel van Galapagos’ stemrechten gedaald op 13 november 2019. De volledige transparantieverklaring kan op de website van Galapagos worden geraadpleegd.

Over Galapagos
Galapagos (Euronext & NASDAQ: GLPG) ontdekt en ontwikkelt geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Drie geneesmiddelen leverden al veelbelovende resultaten op bij patiënten, en bevinden zich momenteel in een vergevorderd onderzoekstadium in verschillende ziektes. De pijplijn van Galapagos bestaat uit Fase 3-studies tot onderzoeksprogramma’s in ontstekingsziekten, fibrose, artrose en andere indicaties. De ambitie van Galapagos is om uit te groeien tot een toonaangevend internationaal biofarmaceutisch bedrijf, gericht op het ontdekken, de ontwikkeling en de commercialisering van innovatieve medicijnen. Meer informatie op www.glpg.com.

Contact
Investeerders:                                                   Media:
Elizabeth Goodwin                                                Carmen Vroonen
VP IR                                                                  Senior Director Communications
+1 781 460 1784                                                 +32 473 824 874
                                                                           
Sofie Van Gijsel                                                    Evelyn Fox
Director IR                                                           Director Communications
+32 485 19 14 15                                                +31 6 53 591 999
ir@glpg.com                                                        communications@glpg.com

1    Wet van 2 mei 2007 betreffende de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen van emittenten waarvan aandelen zijn toegelaten tot de verhandeling op een gereglementeerde markt.

Bijlage