Galapagos ontvangt transparantieverklaring van Wellington Management Group LLP


Mechelen, België; 7 oktober 2019, 22:01 CET; gereglementeerde informatie – Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) heeft een kennisgeving van belangrijke deelneming ontvangen van Wellington Management Group LLP.

Overeenkomstig de Belgische transparantiewetgeving1 heeft Galapagos op 1 otkober 2019 een kennisgeving van belangrijke deelneming ontvangen van Wellington Management Group LLP, waarin staat dat de 3.445.603 Galapagos aandelen in bezit van haar volledig gecontroleerde dochter Wellington Management Company LLP, op 1 oktober 2019 5,56% van de huidige 61.953.831 uitstaande Galapagos aandelen vertegenwoordigen.  De deelneming van Wellington Management Company LLP is aldus boven de 5% kennisgevingsdrempel van Galapagos’ stemrechten gestegen door de verwerving van bijkomende effecten op 1 oktober 2019.  De volledige transparantieverklaring kan op de website van Galapagos worden geraadpleegd.

Over Galapagos
Galapagos (Euronext & NASDAQ: GLPG) ontdekt en ontwikkelt geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Drie geneesmiddelen leverden al veelbelovende resultaten op bij patiënten, en bevinden zich momenteel in een vergevorderd onderzoekstadium in verschillende ziektes. De pijplijn van Galapagos bestaat uit Fase 3-studies tot onderzoeksprogramma’s in ontstekingsziekten, fibrose, artrose en andere indicaties. De ambitie van Galapagos is om uit te groeien tot een toonaangevend internationaal biofarmaceutisch bedrijf, gericht op het ontdekken, de ontwikkeling en de commercialisering van innovatieve medicijnen. Meer informatie op www.glpg.com.

Galapagos Contacts

Investors:                                                          Media:
Elizabeth Goodwin                                                Carmen Vroonen
VP IR                                                                   Senior Director Communications
+1 781 460 1784                                                  +32 473 824 874
                                                                           
Sofie Van Gijsel                                                     Evelyn Fox
Director IR                                                            Director Communications
+32 485 19 14 15                                                +31 6 53 591 999
ir@glpg.com                                                         communications@glpg.com

 

1    Wet van 2 mei 2007 betreffende de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen van emittenten waarvan aandelen zijn toegelaten tot de verhandeling op een gereglementeerde markt.

 

Bijlage