Galapagos ontvangt transparantieverklaring van Federated

Mechelen, België; 29 juli 2016, 22.00 CET – Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) heeft een kennisgeving van belangrijke deelneming ontvangen van Federated Equity Management Company of Pennsylvania.

Overeenkomstig de Belgische transparantiewetgeving[1] heeft Galapagos op 26 juli 2016 een kennisgeving van belangrijke deelneming ontvangen van Federated Investors, Inc. en Federated Equity Management Company of Pennsylvania, waarin staat dat fondsen[2] die worden beheerd door Federated Equity Management 2.289.479 aandelen bezitten van de 46.109.508 momenteel uitstaande Galapagos aandelen. Het aandelenpakket van Federated daalde op 20 juli 2016 door de verkoop van aandelen tot onder de 5% kennisgevingsdrempel van Galapagos’ stemrechten. De volledige transparantieverklaring kan op de website van Galapagos worden geraadpleegd.

Over Galapagos
Galapagos (Euronext & NASDAQ: GLPG) is een biotechnologiebedrijf in de klinische fase, gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Onze pijplijn bestaat uit Fase 2, Fase 1, preklinische studies en onderzoeksprogramma’s in cystic fibrosis, fibrose, artrose, ontstekings- en andere ziekten. Wij hebben filgotinib ontdekt en ontwikkeld: in samenwerking met Gilead streven we ernaar om deze selectieve JAK1-remmer in ontstekingsziekten wereldwijd voor patiënten beschikbaar te maken. We richten ons op het ontwikkelen en het commercialiseren van nieuwe medicijnen die het leven van mensen verbeteren. De Galapagos groep, met inbegrip van fee-for-service dochter Fidelta, heeft ongeveer 460 medewerkers in het hoofdkantoor in Mechelen, België en in de vestigingen in Nederland, Frankrijk en Kroatië. Meer informatie op www.glpg.com.

Contact

Investeerders: Media:
Elizabeth Goodwin Evelyn Fox
VP IR & Corporate Communications Director Communications
+1 781 460 1784

 

Paul van der Horst
Director IR & Business Development
+31 6 53 725 199
+31 6 53 591 999
communications@glpg.com
ir@glpg.com  

Toekomstgerichte verklaringen
Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Dergelijke verklaringen zijn geen garanties voor toekomstige resultaten. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken, tenzij dit specifiek wettelijk of reglementair verplicht is.[1]     Wet van 2 mei 2007 betreffende de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen van emittenten waarvan aandelen zijn toegelaten tot de verhandeling op een gereglementeerde markt.

[2]     Federated Kaufmann Fund, Federated Kaufmann Fund II en Federated Kaufmann Small Cap Fund.