Galapagos ontvangt succesbetaling in osteoporose alliantie

Mechelen, België; 25 mei 2010 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt aan dat zij een succesbetaling van €2,9 miljoen heeft ontvangen in de alliantie met Eli Lilly and Company op het gebied van osteoporose (botontkalking). 

Lilly en Galapagos zijn in 2008 een samenwerking gestart om nieuwe medicijnen voor osteoporose te ontwikkelen.  Deze overeenkomst geeft Lilly toegang tot 12 van de door Galapagos ontdekte osteoporose targets die een rol spelen bij botvorming.  Galapagos is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van kandidaat-medicijnen tot aan klinische Fase IIa, het zgn. Proof of Concept.  Tot op heden heeft Galapagos een totaal van €9,8 miljoen aan succesbetalingen van Lilly ontvangen.

“Ondanks de uitdagingen die eigen zijn aan het werken in het osteoporose gebied, boekt onze drug discovery aanpak mooie resultaten,” zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.  “De moleculen die we tot nu toe hebben geïdentificeerd zorgen voor botopbouw en we zijn bezig deze verder te optimaliseren tot kandidaat-medicijnen, met als doel oraal beschikbare moleculen aan het Lilly’s ontwikkelingsteam te leveren.”

 

Over Galapagos

Galapagos is een middelgroot biotechnologiebedrijf.  Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van moleculen en antilichamen met nieuwe werkingsmechanismen.  Galapagos heeft één van de grootste pijplijnen in de biotech met vier programma’s in de klinische fase en meer dan vijftig chemische molecuul programma’s in onderzoek en preklinische ontwikkeling.  Via risicodragende allianties met GlaxoSmithKline, Eli Lilly, Janssen Pharmaceutica, Merck & Co. en Roche kan Galapagos mogelijk tot €3 miljard aan succesbetalingen ontvangen plus royalty’s.  Inclusief de BioFocus en Argenta service units, heeft Galapagos nu meer dan 670 medewerkers in zes landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België.  Meer info op www.glpg.com

 

 

CONTACT

 

Galapagos NV

Onno van de Stolpe, CEO

Tel: +31 6 2909 8028

ir@glpg.com

 

Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations

Tel: +31 6 2291 6240

ir@glpg.com

 

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, evenals gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.