GALAPAGOS ONTVANGT MEER DAN 92% VAN DE BIOFOCUS AANDELEN EN SLUIT DE BIEDING

Op 21 september 2005 heeft Galapagos een aanbevolen bieding in aandelen gedaan om het gehele uitstaande en nog uit te geven aandelenkapitaal van BioFocus plc te verkrijgen. Op 13 oktober 2005 is de bieding gestand gedaan voor wat betreft aanmeldingen en op 17 oktober in alle opzichten.
 
Om 13.00 uur op 26 oktober 2005 zijn er aanmeldingen ontvangen met betrekking tot 15.106.189 BioFocus aandelen[1], wat ongeveer 92,6% procent van het uitstaande aandelenkapitaal van BioFocus vertegenwoordigt. Dientengevolge is Galapagos van plan om in overeenstemming met de voorschriften van de secties 428 tot 430F (inclusief) van de Companies Act 1985 alle nog uitstaande aandelen van BioFocus op juridische wijze te verkrijgen. Daartoe zal Galapagos de BioFocus aandeelhouders die de bieding nog niet hebben geaccepteerd informeren. Omdat de sluitingsdatum van 26 oktober 2005 is gepasseerd, is de bieding nu gesloten. BioFocus heeft bij de London Stock Exchange het verzoek ingediend om de handel van BioFocus aandelen op AiM te beëindigen; deze beëindiging zal naar verwachting uiterlijk op maandag 14 november 2005 van kracht worden. Er zullen maximaal 3.960.646 nieuwe Galapagos aandelen uitgegeven worden als gevolg van de acquisitie, hetgeen het totaal aantal Galapagos op maximaal 13.130.811 zal brengen.
 
“Wij zijn verheugd dat we de acquisitie van BioFocus hebben kunnen afronden binnen vijf weken na het aankondigen van de acquisitie,” aldus Onno van de Stolpe, Chief Executive Officer van Galapagos, “Wij gaan ons nu richten op het integratieproces en het behalen van de synergievoordelen van de uitgebreide groep.”
 
Over Galapagos
 
Galapagos is een beursgenoteerde medicijnontwikkelende onderneming die zich richt op innovatief gentechnologisch geneesmiddelenonderzoek (Euronext Brussel, GLPG; Euronext Amsterdam, GLPGA, London AiM: GLPG) dat programma’s heeft om medicijnen te ontwikkelen, gebaseerd op eigen doeleiwitten (“targets“) die een rol spelen bij de bot- en gewrichtsziekten osteoartritis, osteoporose en reumatoïde artritis.  Via haar divisie BioFocus biedt Galapagos een breed scala aan van producten en diensten op het gebied van “target-tot-kandidaat medicijn”. Farmaceutische en biotechnologie bedrijven krijgen hiermee toegang tot technologie om targets te ontdekken en te valideren alsmede drug discovery activiteiten tot en met het afleveren van een pre-klinisch kandidaat medicijn.  Daarnaast levert BioFocus adenovirale reagentia voor de snelle identificatie en validatie van nieuwe targets en collecties van chemische moleculen voor drug discovery. Galapagos heeft 193 medewerkers, waaronder 74 PhDs, en heeft vestigingen in Mechelen, België, Saffron Walden, Engeland  en Leiden, Nederland. Tot haar partners behoren Amgen, AstraZeneca, Bayer, Boehringer Ingelheim, Celgene, GlaxoSmithKline, Novartis, Organon, Serono, Vertex, en Wyeth.   Meer informatie over Galapagos en BioFocus is te vinden op www.glpg.com.
 
CONTACT
 
Galapagos NV
Onno van de Stolpe, CEO
Tel: +31 6 2909 8028

[1] Het totaal aantal aanmeldingen dat ontvangen is bevat ook aanmeldingen met betrekking tot 636.070 BioFocus aandelen (wat neerkomt op ongeveer 3,9% van het uitstaande aandelenkapitaal van BioFocus), die vielen onder de onherroepelijke toezeggingen tot het aanmelden voor de bieding van de BioFocus bestuurders.
 
 
Klik op bijlage om de pdf-versie van het persbericht te openen: