Galapagos ontvangt €3,5 miljoen aan succesbetalingen en breidt alliantie met Roche uit

Mechelen, België; 16 december 2010 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat zij een succesbetaling van €3,5 miljoen heeft ontvangen binnen de overeenkomst met Roche (SIX: RO, ROG; OTCQX: RHHBY).  De alliantie is bovendien uitgebreid om de nieuwe targets te kunnen toepassen bij medicijnontwikkeling voor fibrose. 

 

In januari 2010 zijn Galapagos en Roche een strategische alliantie aangegaan op gebied van  de longziekte COPD.  De alliantie die zich oorspronkelijk alleen richtte op kleine moleculen en antistoffen, werd in mei 2010 verder uitgebreid met peptiden.  In december 2010 is de alliantie uitgebreid met onderzoek op gebied van fibrose: de vorming van litteken-weefsel meestal als gevolg van een langdurige infectie in longen of andere organen.

 

“Door de alliantie met Roche bewijzen we eens te meer dat wij in staat zijn om met menselijke primaire cellen nieuwe targets te ontdekken in de meest uiteenlopende ziektegebieden,” zegt Graham Dixon, Senior VP Drug Discovery van Galapagos.

 

Over de alliantie met Roche
Galapagos gebruikt haar technologie om nieuwe targets te vinden en vervolgens kandidaat-medicijnen te ontwikkelen op basis van deze targets.  Roche heeft de exclusieve optie om elk programma te licenseren, ofwel na de selectie van een kandidaat-medicijn, ofwel na de afronding van Fase I klinische studies.  Daarnaast heeft Roche een exclusieve optie om targets te licenseren voor het ontwikkelen van antistoffen of andere therapieën.  Bij uitoefening van een optie is Roche verantwoordelijk voor de verdere (pre)klinische ontwikkeling en commercialisering van het product.  De succesbetalingen kunnen voor Galapagos oplopen tot €550 miljoen, plus royalty’s over de verkoop van elk product dat onder de overeenkomst valt.

 

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is een middelgroot biotechnologiebedrijf.  Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van moleculen en antilichamen met nieuwe werkingsmechanismen.  Galapagos heeft één van de grootste pijplijnen in de biotech met zes programma’s in de klinische fase en meer dan vijftig chemische molecuul programma’s in onderzoek en preklinische ontwikkeling.  Via risicodragende allianties met GlaxoSmithKline, Eli Lilly, Janssen Pharmaceutica, Merck & Co., Roche en Servier kan Galapagos mogelijk tot €3,3 miljard aan succesbetalingen ontvangen plus royalty’s.  Galapagos heeft meer dan 800 medewerkers in zeven landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België.  Meer info op www.glpg.com

 

CONTACT

 

Galapagos NV
Onno van de Stolpe, CEO
Tel: +31 6 2909 8028

 

Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations
Tel: +31 6 2291 6240
ir@glpg.com

 

 

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, evenals gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.