Galapagos ontvangt €10,2 miljoen aan succesbetalingen in reuma-alliantie met Janssen

Mechelen, België; 3 december 2009 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt aan dat zij een aantal mijlpalen heeft bereikt in de overeenkomst op gebied van reuma.  Het bereiken van deze mijlpalen levert Galapagos een cash betaling op van €10,2 miljoen.
 
In oktober 2007 kondigde Galapagos een overeenkomst aan met Janssen Pharmaceutica NV (Janssen) waarbij Janssen een optie verkreeg op de wereldwijde commerciële rechten voor nieuwe reuma-medicijnen.  Galapagos ontwikkelt kandidaat-medicijnen vanuit maximaal 12 onderzoeksprogramma’s op basis van door haar ontdekte reuma-targets.  Met de mijlpalen die nu zijn bereikt, komen deze reuma-programma’s in de fase van optimalisering van medicinale chemie.
 
“We zijn blij dat de moleculen die onder de reuma-alliantie met Janssen zijn ontdekt voldoen aan de criteria van Janssen,” zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.  “Galapagos blijft resultaten leveren en is daarmee op koers om de doelstellingen van dit jaar te halen.”
 
Over Galapagos
Galapagos (Euronext GLPG; OTC: GLPYY) is een biotechnologiebedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van nieuwe medicijnen tegen bot- en gewrichtsziekten, botmetastase, cachexia, infectieziekten en stofwisselingsziekten.  De onderneming heeft allianties gesloten met GlaxoSmithKline, Janssen Pharmaceutica, Lilly en Merck & Co.  In een alliantie met MorphoSys ontwikkelt Galapagos ook antistoffen tegen bot- en gewrichtsziekten.  Galapagos’ servicedivisie BioFocus levert de farma- en biotech-industrie een breed scala aan producten en diensten in het hele spectrum van target tot kandidaat-medicijn.  Dit omvat zowel identificatie en validatie van nieuwe targets, als screening en drug discovery, tot en met het afleveren van een preklinisch kandidaat-medicijn.  Galapagos heeft 495 medewerkers in zes landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België.  Meer informatie op www.glpg.com.
 
CONTACT
 
Galapagos NV
Onno van de Stolpe, CEO
Tel: +31 6 2909 8028
ir@glpg.com
 
Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, alsmede gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.