Galapagos levert oncologie targets aan Janssen

Mechelen, België; 20 april 2011- Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat haar service-divisie BioFocus een reeks gevalideerde oncologie targets heeft geleverd binnen de samenwerking met Janssen Research & Development, een divisie van Janssen Pharmaceutica N.V. (Janssen).  Janssen heeft op basis van de overeenkomst het recht om vanuit deze targets medicijnen te ontwikkelen en op de markt te brengen.

 

In januari 2008 is BioFocus een fee-for-service overeenkomst aangegaan met Janssen voor het vinden van nieuwe startpunten (targets) voor medicijnonderzoek in oncologie.  Het doel van deze samenwerking was het ontwikkelen van testsystemen in kankercellen en het ontdekken en valideren van nieuwe targets.  In januari 2010 ontving BioFocus al een betaling van Janssen voor het identificeren en valideren van targets.  BioFocus heeft nu de activiteit van een reeks targets bevestigd in verschillende biologische routes in de oncologie.  Hiermee is aan de contractueel vastgestelde voorwaarden voldaan.  Bij verder succes kan BioFocus nog succesbetalingen van Janssen tegemoet zien.

 

“Er blijft een sterke vraag naar onze target discovery  technieken en deze samenwerking met Janssen is een voorbeeld van hoe wij door nieuwe werkingsmechanismen een bijdrage kunnen leveren aan nieuwe producten voor de farma,” zegt Onno van de Stolpe, Chief Executive Officer van Galapagos. 

 

Over BioFocus
BioFocus levert de farma en biotech-industrie een breed scala aan producten en diensten op het gebied van target-tot-kandidaat medicijn.  Dit omvat zowel identificatie en validatie van nieuwe targets als screening en drug discovery, tot en met het afleveren van een preklinisch kandidaat medicijn.  Daarnaast levert BioFocus adenovirale reagentia voor de snelle identificatie en validatie van nieuwe targets, collecties van chemische moleculen voor drug discovery en ADME/PK producten om chemische moleculen te selecteren.  Als servicedivisie van Galapagos heeft BioFocus 245 medewerkers in vier landen.  Meer info op www.biofocus.com

 

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is een middelgroot biotechnologiebedrijf.  Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van moleculen en antilichamen met nieuwe werkingsmechanismen.  Galapagos heeft één van de grootste pijplijnen in de biotech met zes programma’s in ontwikkeling en meer dan vijftig chemische molecuul programma’s in onderzoek.  Via risicodragende allianties met GlaxoSmithKline, Eli Lilly, Janssen Pharmaceutica, Roche en Servier kan Galapagos mogelijk tot €2,5 miljard aan succesbetalingen ontvangen plus royalty’s.  Galapagos heeft meer dan 800 medewerkers in zeven landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België.  Meer info op www.glpg.com

 

 

CONTACT

 

Galapagos NV
Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations
Tel: +31 6 2291 6240
ir@glpg.com

 

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, evenals gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.