Galapagos levert kandidaat-medicijn in GSK alliantie, ontvangt €6,7 miljoen

Mechelen, België; 2 maart 2011 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat zij in december 2010 een vierde preklinisch kandidaat-medicijn heeft ontwikkeld in de artritis-alliantie met GlaxoSmithKline (GSK).  Voor deze mijlpaal ontving Galapagos een succesbetaling van  €6,7 miljoen.  Deze betaling is onderdeel van de 2010 omzet.

 

Het preklinische kandidaat-medicijn voldoet aan de chemische en biologische criteria die GSK voor een potentieel nieuw medicijn heeft vastgesteld.  Galapagos start nu met de opschaling van de chemie en de evaluatie van de veiligheid, met als doel begin 2012 de klinische fase I in te gaan.  

 

“Onze artritis alliantie met GSK is zeer succesvol in het leveren van veelbelovende kandidaat- medicijnen,” zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.  “Er lopen nu twee klinische studies, en volgens de planning zal dit nieuwe kandidaat-medicijn begin volgend jaar de kliniek in gaan.”

 

Over de artritis-alliantie
In juni 2006 zijn GSK en Galapagos een alliantie aangegaan waarbij Galapagos geneesmiddelen met een nieuw werkingsmechanisme voor GSK gaat ontwikkelen.  GSK en Galapagos hebben de alliantie drie keer uitgebreid om meer targets en programma’s op te nemen.  Na de laatste uitbreiding van de alliantie in december 2009 kan Galapagos meer dan €200 miljoen aan succesbetalingen van GSK ontvangen, plus double-digit royalty’s.  GSK heeft een exclusieve optie om na de Fase I studie deze moleculen verder te ontwikkelen en wereldwijd te commercialiseren.  Vanaf het begin van de artritis alliantie heeft Galapagos meer dan €60 miljoen aan succesbetalingen van GSK ontvangen.

 

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is een middelgroot biotechnologiebedrijf.  Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van moleculen en antilichamen met nieuwe werkingsmechanismen.  Galapagos heeft één van de grootste pijplijnen in de biotech met zeven programma’s in de klinische fase en meer dan vijftig chemische molecuul programma’s in onderzoek en preklinische ontwikkeling.  Via risicodragende allianties met GlaxoSmithKline, Eli Lilly, Janssen Pharmaceutica, Roche en Servier kan Galapagos mogelijk tot €2,5 miljard aan succesbetalingen ontvangen plus royalty’s.  Galapagos heeft meer dan 800 medewerkers in zeven landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België.  Meer info op www.glpg.com

 

 

CONTACT

 

Galapagos NV
Onno van de Stolpe, CEO
Tel: +31 6 2909 8028

 

Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations
Tel: +31 6 2291 6240
ir@glpg.com

 

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, alsmede gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.