Galapagos levert kandidaat-medicijn in alliantie met Janssen Pharmaceutica NV en ontvangt succesbetaling

Mechelen, België; 21 maart 2012 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt aan dat zij een preklinisch molecuul heeft geïdentificeerd binnen de overeenkomst met Janssen Pharmaceutica NV.  Het bereiken van deze mijlpaal levert Galapagos een betaling op van €6,6 miljoen.  

Dit kandidaat-medicijn werd door Galapagos ontwikkeld op basis van een nieuw target dat ontdekt werd met Galapagos’ eigen platform.  Galapagos gaat nu verder met het evalueren van de veiligheid waarna dit molecuul in een Fase I klinische studie zal getest worden.

“Vier jaar na de start van de alliantie, die begon met nieuwe targets, zijn we verheugd dat we het eerste kandidaat-medicijn kunnen leveren,” zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.  “Onze allianties met farmaceutische bedrijven zorgen voor de benodigde financiële middelen om meerdere programma’s binnen een ziektegebied in parallel te ontwikkelen en een percentage hiervan in klinische studies te brengen.  Galapagos bouwt verder aan een sterke R&D pijplijn, en dit zowel binnen de allianties als in haar eigen therapeutische programma’s”.

In oktober 2007 kondigde Galapagos een overeenkomst aan met Janssen Pharmaceutica waarbij deze een optie verkreeg op de wereldwijde commerciële rechten voor bepaalde interne programma’s van Galapagos.  Galapagos kan tot €73 miljoen aan succesbetalingen per programma ontvangen, plus royalty’s.  Tot op heden heeft Galapagos van Janssen Pharmaceutica €31 miljoen aan betalingen ontvangen.

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is een middelgroot biotechnologiebedrijf.  Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van moleculen en antilichamen met nieuwe werkingsmechanismen.  Galapagos heeft één van de grootste pijplijnen in de biotech met vier  programma’s in de klinische fase en meer dan vijftig programma’s in onderzoek en preklinische ontwikkeling.  Galapagos heeft ruim 800 medewerkers in zes landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België.  Meer info op www.glpg.com

CONTACT

Galapagos NV
Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations
Tel: +31 6 2291 6240
ir@glpg.com

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, evenals gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.