Galapagos levert kandidaat-medicijn in alliantie met Janssen Pharmaceutica NV en ontvangt €4 miljoen succesbetaling

Mechelen, België; 16 januari 2012 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt aan dat zij een tweede kandidaat-medicijn heeft geïdentificeerd binnen de overeenkomst met Janssen Pharmaceutica NV.  Het bereiken van deze mijlpaal levert Galapagos een betaling op van €4 miljoen.

In 2007 kondigde Galapagos een overeenkomst aan met Janssen Pharmaceutica NV waarbij deze een optie verkreeg om wereldwijde commerciële rechten te verwerven voor bepaalde interne programma’s van Galapagos.  De aangekondigde mijlpaal betreft het leveren van een tweede preklinisch molecuul ontdekt door Galapagos.

“We zijn verheugd met de aankondiging van een tweede kandidaat-medicijn in de alliantie met Janssen”, zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.  “Galapagos is in staat om verschillende programma’s binnen haar allianties succesvol verder te zetten en veelbelovende kandidaat-medicijnen te leveren.”

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is een middelgroot biotechnologiebedrijf.  Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van moleculen en antilichamen met nieuwe werkingsmechanismen.  Het bedrijf heeft vier klinische, zes preklinische, en 30 discovery programma’s in taaislijmziekte, inflammatie, antibiotica, metabolische ziektes, en andere indicaties.
Het hoofdprogramma is GLPG0634, een oraal beschikbaar, selectieve inhibitor van JAK1, voor de behandeling van reuma en andere inflammatie ziektes.  Twee vier-weken Fase 2 studies met GLPG0634 hebben een verbetering van reuma symptomen en een uniek veiligheidsprofiel laten zien.  Een zes-maanden Fase 2b studie wordt verwacht in Q2 2013 met topline data in Q4 2014.  AbbVie en Galapagos zijn een wereldwijde samenwerking aangegaan waarbij AbbVie verantwoordelijk is voor de verdere ontwikkeling en commercialisatie na Fase 2b.  Naast GLPG0634 heeft Galapagos twee andere programma’s in klinische ontwikkeling.  Resultaten hiervan worden verwacht in 2013: GLPG0187, een nieuw integrine receptor antagonist in ontwikkeling voor metastase, is in een Fase 1b patiënten studie; GLPG0974 is de eerste GPR43 remmer die klinisch geëvalueerd wordt voor de behandeling van IBD en is in een tweede Fase 1 studie.  Een Proof of Concept Fase 2 studie zal gestart worden in Q2 2013.
De Galapagos Groep, inclusief de fee-for-service bedrijven BioFocus, Argenta en Fidelta, heeft meer dan 800 medewerkers in vijf landen, met haar hoofdkwartier in Mechelen, België.  Meer informatie over het bedrijf en de programma’s in klinische ontwikkeling kan u vinden op www.glpg.com

Contact

Galapagos NV
Onno van de Stolpe, CEO
Tel: +31 6 2909 8028

Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations
Tel: +31 6 2291 6240
ir@glpg.com

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, alsmede gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.