Galapagos kondigt managementswijziging aan

Mechelen, België; 28 april 2014 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat Guillaume Jetten per 1 mei 2014 zal terugtreden als Chief Financial Officer van Galapagos.  Laure Verhaegen, Vice President Finance, zal de functie van interim CFO vervullen tot er een opvolger is aangesteld.

Guillaume Jetten kwam in juni 2009 als CFO in dienst bij Galapagos.  In deze functie speelde hij een belangrijke rol bij financieringen en corporate transacties, en was hij verantwoordelijk voor het dagelijkse financiële management.  Met de recente verkoop van de service divisie van Galapagos aan Charles River, heeft hij zijn belangrijkste missie, het omvormen van Galapagos tot een sterke biotech speler, volbracht.  Galapagos beschikt nu over een zeer sterke balans om de ontwikkeling van een veelbelovende pijplijn van klinische moleculen te kunnen financieren.  Guillaume Jetten zal per 1 mei 2014 het bedrijf verlaten om zich te richten op andere uitdagingen.

Laure Verhaegen, hoofd van het financiële team, zal als interim CFO optreden.  Zij kwam in mei 2010 in dienst van Galapagos met meer dan 10 jaar ervaring in corporate finance, externe audits en controle in België en Luxemburg. Tijdens haar dienstverband op de Corporate Finance afdeling van Deloitte adviseerde zij klanten uit verschillende sectoren bij hun strategische transacties, inclusief fusies en overnames alsook project financieringen.  Laure Verhaegen is afgestudeerd aan de ICHEC Management School in Brussel en heeft een diploma Financiële Analyse van ABAF.

“Ook uit naam van de Raad van Bestuur wil ik Guillaume bedanken voor zijn bijdrage aan de groei van Galapagos tot één van Europa’s leidende biotech bedrijven. Wij wensen hem het allerbeste met zijn toekomstige activiteiten,” aldus Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen.  Het bedrijf heeft een grote pijplijn met vijf Fase 2 (twee geleid door GSK), één Fase 1, zes preklinische, en meer dan 20 onderzoeksprogramma’s in taaislijmziekte, ontstekingsziekten, antibiotica, metabole ziekten, en andere indicaties.  Op het gebied van ontstekingsziekten zijn AbbVie en Galapagos een wereldwijde samenwerking aangegaan waarbij AbbVie verantwoordelijk is voor de verdere ontwikkeling en commercialisatie van GLPG0634 na Fase 2B.  GLPG0634 is een orale, selectieve inhibitor van JAK1 voor de behandeling van reuma en mogelijk andere ontstekingsziekten.  Dit programma is momenteel in klinische Fase 2B studie voor reuma en in Fase 2 voor de ziekte van Crohn.  Galapagos heeft de selectieve JAK1 inhibitor GSK2586184 (voorheen GLPG0778) aan GlaxoSmithKline in licentie gegeven in 2012.  Op dit ogenblik is dit in een Fase 2 voor psoriasis en colitis ulcerosa.  GLPG0974 is de eerste FFA2-remmer die klinisch geëvalueerd wordt voor de behandeling van IBD; dit programma is momenteel in een Proof-of-Concept Fase 2 studie.  GLPG1205 is een nieuw medicijn gericht op ontstekingsziekten en is klaar met Fase 1.  AbbVie en Galapagos zijn een samenwerking aangegaan in taaislijmziekte waarin ze samen orale medicijnen zullen ontwikkelen en commercialiseren.  Deze medicijnen zullen twee mutaties in het CFTR gen aanpakken, de G551D en F508del mutatie.  Potentiator GLPG1837 is in het preklinische stadium.  Galapagos heeft 400 medewerkers die werken in het hoofdkwartier in Mechelen, België, en in de vestigingen in Nederland, Frankrijk en Kroatië.  Meer informatie kunt u vinden op www.glpg.com

CONTACT

Galapagos NV
Onno van de Stolpe, CEO
Tel. +31 6 2909 8028

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, evenals gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.