Galapagos kondigt de benoeming aan van Howard Rowe als Bestuurder; verhoogt aandelenkapitaal door uitoefenen van warrants

Mechelen, België; 7 september 2010 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat haar Raad van Bestuur de benoeming van Dhr. Howard Rowe als onafhankelijk lid van de Raad van Bestuur heeft goedgekeurd.  Galapagos kondigt ook een kapitaalverhoging aan als gevolg van het uitoefenen van warrants door personeel. 

 

Howard Rowe (41) was voorheen Managing Director bij Goldman Sachs waar hij tijdens zijn 12-jarige dienstverband verschillende functies vervulde op gebied van Healthcare.  Zijn recente rol bij Goldman Sachs lag binnen European Special Situations en Principal Strategies, waarin hij de leiding had over healthcare investeringen.  In diezelfde periode maakte hij ook deel uit van de Raden van Bestuur van EUSA Pharma, Healthcare Brands International, MedAvante, SmallBone Innovations en Ikonisys.  Voorafgaande aan zijn activiteiten op gebied van investeringen was Dhr. Rowe een senior lid van het European Healthcare Investment Banking team, waar hij talrijke corporate klanten adviseerde op gebied van overnames en corporate finance activiteiten.  Voordat hij in dienst kwam bij Goldman Sachs, was hij advocaat bij Sullivan & Cromwell.  Dhr. Rowe heeft psychobiologie gestudeerd aan de Universiteit van Californië, en is afgestudeerd aan de Rechtenfaculteit van de Universiteit van Harvard.

 

De benoeming van Dhr. Rowe als lid van de Raad van Bestuur loopt tot de Jaarlijkse Algemene Aandeelhoudersvergadering in 2011.  Hij is een onafhankelijk lid van de Raad van Bestuur en maakt ook deel uit van het Remuneratie Comité.  Deze benoeming vult de vacature die ontstond nadat Dr. Garth Rapeport zich uit de Raad van Bestuur terugtrok in juni 2010. 

 

“Wij zijn blij dat we Howard Rowe welkom kunnen heten in onze Raad van Bestuur,” zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.  “Howard brengt een schat aan ervaring mee op gebied van strategische groei in healthcare.  Daardoor voegt hij extra waarde toe aan Galapagos’ toekomst als een leidend Europees biotech bedrijf met sterke klinische programma’s.”

 

Verhoging aandelenkapitaal
Sinds haar oprichting in 1999 gebruikt Galapagos warrantplannen om haar personeel en management te motiveren en hen te laten delen in het succes van de onderneming. Door de uitoefening van warrants in de uitoefenperiode van augustus 2010, heeft Galapagos op 7 september jl. 3.442 nieuwe aandelen uitgegeven met als gevolg een totale kapitaalsverhoging van €29.913,90 (inclusief uitgiftepremie); dit is een gemiddelde prijs van €8,69 per nieuw aandeel.  Directieleden en leden van de Raad van Bestuur hebben geen warrants uitgeoefend.  Als gevolg van deze kapitaalverhoging bedraagt het maatschappelijk kapitaal van Galapagos nu €129.252.393,80 en wordt het vertegenwoordigd door 23.893.480 stemrechtverlenende aandelen; er zijn geen andere stemrechtverlenende effecten.

 

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY)is een middelgroot biotechnologiebedrijf.  Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van moleculen en antilichamen met nieuwe werkingsmechanismen.  Galapagos heeft één van de grootste pijplijnen in de biotech met zes programma’s in de klinische fase en meer dan vijftig chemische molecuul programma’s in onderzoek en preklinische ontwikkeling.  Via risicodragende allianties met GlaxoSmithKline, Eli Lilly, Janssen Pharmaceutica, Merck & Co., Roche en Servier kan Galapagos mogelijk tot €3,3 miljard aan succesbetalingen ontvangen plus royalty’s.  Inclusief de BioFocus en Argenta service units, heeft Galapagos nu meer dan 680 medewerkers in zes landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België.  Meer info op www.glpg.com

 

 

CONTACT

 

Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations
Tel: +31 6 2291 6240
ir@glpg.com

 

 

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, evenals gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.