Galapagos haalt additioneel € 2,0 miljoen op bij beursgang

De ontwikkeling van de handel in de aandelen Galapagos heeft KBC Securities en Kempen & Co, de joint lead managers in de beursgang van Galapagos, ertoe gebracht om hun overtoewijzingsrecht uit te oefenen om 289.795 additionele aandelen te kopen tegen € 7 per aandeel. KBC en Kempen hebben deze aandelen samen met de 2.939.704 basisaandelen bij de beursgang geplaatst bij beleggers.


Bijgevolg zijn in totaal 3.229.499 aandelen geplaatst in het aanbod, waarvan 289.795 door de uitoefening van de overtoewijzingsoptie en 82.562 in verband met de uitoefening van warrants. Het totale aantal uitstaande aandelen is nu 9.170.165. Galapagos heeft een totaalbedrag van € 22.408.414 in het aanbod opgehaald: € 22,0 miljoen via de plaatsing van nieuwe aandelen en € 0,4 miljoen via de plaatsing van nieuwe aandelen in verband met de uitoefening van warrants.


Meer informatie over de kapitaalsverhoging en de beursnotering staat in het prospectus, in de persberichten van 15 april, 29 april en 5 mei en op de website van Galapagos, www.glpg.com.


Galapagos

Onno van de Stolpe, CEO

Tel: +32 15 342 900

E-mail: onno@galapagos.be

Internet: www.glpg.com

Smink, van der Ploeg & Jongsma Financiële Communicatie

Leon Melens, Kees Jongsma

Tel: +31 20 647 8181

Mob: +31 6 5381 6427

E-mail: lmelens@spj.nl


Over Galapagos

Galapagos is een publieke genoteerde onderneming die zich richt op innovatief gentechnologisch geneesmiddelenonderzoek (Euronext Brussel, GLPG; Euronext Amsterdam, GLPGA). Het heeft met succes een aantal nieuwe targets ontdekt en gevalideerd die een rol spelen bij de bot- en gewrichtsziekten osteoartritis, osteoporose en reumatoïde artritis, alsook bij astma en de ziekte van Alzheimer. De gepatenteerde targets en moleculen die in deze onderzoeksprogramma’s werden ontdekt en gevalideerd, vormen de basis voor de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen door Galapagos. Bepaalde targets en moleculen worden in licentie gegeven via partnerovereenkomsten met farmaceutische bedrijven gedurende het ontwikkelingstraject van een project.


Galadeno is de servicedivisie van Galapagos die functionele testen en reagentia aanbiedt aan farmaceutische en biotechnologische bedrijven die in bepaalde ziekten nieuwe targets willen identificeren en valideren. Galapagos stelt momenteel 69 mensen tewerk, waaronder 17 PhD’s, en is gevestigd in Mechelen, België en Leiden, Nederland. Galapagos heeft een aantal samenwerkingspartners waaronder Bayer, Boehringer Ingelheim, Celgene, GlaxoSmithKline, Vertex en Wyeth.


Voor moor informatie: www.glpg.com