Galapagos geeft R&D update op 27 maart 2009

Mechelen, België; 23 maart 2009 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) nodigt analisten, investeerders en journalisten uit voor een R&D update meeting waarin een overzicht wordt gegeven van de voortgang van haar klinische en preklinische programma’s.  Deze meeting zal gehouden worden in het hoofdkantoor van Galapagos, Industriepark Mechelen Noord, Generaal De Wittelaan L11 A3, B-2800 Mechelen, België, op 27 maart 2009 om 11.00 CET.
 
Het management van Galapagos zal een presentatie geven over de R&D strategie en de meest recente informatie over de discovery en development programma’s.  Tevens krijgt men een update van de klinische- en preklinische programma’s.  Analisten, investeerders en journalisten die deze meeting willen bijwonen, worden verzocht zich aan te melden via e-mail aan ir@glpg.com.
 
Deze update is ook te volgen via audio webcast vanaf 11.00 CET op 27 maart 2009.  Hier klikken om toegang tot de audio webcast te krijgen.  Om telefonisch hieraan deel te nemen kunt u het nummer +32 2290 1608 bellen tien minuten vóór aanvang.  De audio webcast is te volgen via Galapagos’ website www.glpg.com.
 
 
Over Galapagos
Galapagos (Euronext GLPG; OTC: GLPYY) is een biotechnologiebedrijf dat zich met op kleine moleculen toegespitste onderzoeksprogramma’s richt op het ontwikkelen van nieuwe medicijnen tegen bot- en gewrichtsziekten, bot metastase, cachexia, anti infectieziekten en metabolische ziekten.  De onderneming heeft risicodragende allianties gesloten met GSK, Janssen Pharmaceutica, Eli Lilly en Merck.  Door middel van een alliantie met MorphoSys, ontwikkelt Galapagos ook antilichaamtherapieën tegen bot- en gewrichtsziekten.  Galapagos’ servicedivisie BioFocus DPI levert de farma- en biotech-industrie een breed scala aan producten en diensten in het hele spectrum tussen targets en kandidaat-medicijnen.  Dit omvat zowel identificatie en validatie van nieuwe targets, als screening en drug discovery, tot en met het afleveren van een preklinisch kandidaat medicijn.  Galapagos heeft 480 medewerkers in zes landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België. Meer info op www.glpg.com.
 
CONTACT
Galapagos NV
Elizabeth Goodwin
Director Investor Relations
Tel: +31 62 291 6240
ir@glpg.com
 
Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, alsmede gelijkaardige uitdrukkingen.  Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt.  Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document.  Geen enkele verklaring in dit bericht heeft invloed (bedoeld of onbedoeld) op de verplichtingen en verantwoordelijkheden van Galapagos die voortvloeien uit de reglementeringen voor het verhandelen van aandelen, inclusief de AIM reglementering voor bedrijven.