Galapagos geeft een update van de status van GSK2586184 in GSK’s psoriasis- , lupus- en colitis ulcerosa patiënten-studies

Mechelen, België; 28 februari 2014 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat GSK een update heeft gegeven van drie patiënten-studies met GSK2586184 in psoriasis, lupus en colitis ulcerosa.

GSK2586184 is een selectieve JAK1 remmer die door Galapagos is ontdekt en ontwikkeld binnen de alliantie met GSK.  GSK heeft in februari 2012 een licentie genomen op het molecuul en verkreeg hierbij de wereldwijde rechten op verdere ontwikkeling en commercialisering.  Galapagos kan, zonder verdere kosten, nog €34M aan succesbetalingen van GSK ontvangen, en tot aan tweecijferige royalty’s op de wereldwijde verkopen in alle therapeutische toepassingen van GSK2586184.

De dosering van GSK2586184 voor de patiënten in de Fase 2 studie in psoriasis is afgerond.  De eerste resultaten van de werkzaamheid en de veiligheid worden verwacht in de eerste helft van 2014.  Galapagos kan een succesbetaling van GSK ontvangen wanneer een succesvolle Proof-of-Concept wordt bereikt in patiënten die behandeld zijn met GSK2586184.  Het protocol voor de psoriasis studie behelst selectie van 64 patiënten voor een behandeling van 12 weken.

De Fase 2 studie in lupus is na een geplande tussentijdse analyse door GSK stopgezet vanwege gebrek aan werkzaamheid.  GSK heeft Galapagos meegedeeld dat vooraf gedefinieerde stop-criteria waren bereikt en dat daarom de lupus studie met GSK2586184 is gediscontinueerd.  

GSK heeft de verkennende Fase 1/2 studie in colitis ulcerosa on hold gezet.  In deze studie is ontworpen om 15 patiënten met colitis ulcerosa te rekruteren voor behandeling met GSK2586184.

Meer informatie over de GSK studies met GSK2586184 kunt u vinden op www.clinicaltrials.gov.

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen.  Het bedrijf heeft een grote pijplijn met zes Fase 2 (drie geleid door GSK), één Fase 1, vijf preklinische, en meer dan 20 onderzoeksprogramma’s in taaislijmziekte, ontstekingsziekten, antibiotica, metabole ziekten, en andere indicaties.
AbbVie en Galapagos zijn een samenwerking aangegaan in taaislijmziekte waarin ze samen orale medicijnen zullen ontwikkelen en commercialiseren.  Deze medicijnen zullen twee mutaties in het CFTR gen aanpakken, de G551D en F508del mutatie.  Potentiator GLPG1837 is in het preklinische stadium.  Op het gebied van ontstekingsziekten zijn AbbVie en Galapagos een wereldwijde samenwerking aangegaan waarbij AbbVie verantwoordelijk is voor de verdere ontwikkeling en commercialisatie van GLPG0634 na Fase 2B.  GLPG0634 is een orale, selectieve inhibitor van JAK1 voor de behandeling van reuma en andere ontstekingsziekten.  Dit programma is momenteel in klinische Fase 2B studie voor reuma en in Fase 2 voor de ziekte van Crohn.  Galapagos heeft de selectieve JAK1 inhibitor GSK2586184 (voorheen GLPG0778) aan GlaxoSmithKline in licentie gegeven in 2012.  Op dit ogenblik is dit in een Fase 2 voor psoriasis en colitis ulcerosa. GLPG0974 is de eerste FFA2-remmer die klinisch geëvalueerd wordt voor de behandeling van IBD; dit programma is momenteel in een Proof-of-Concept Fase 2 studie.  GLPG1205 is een nieuw medicijn gericht op ontstekingsziekten en is klaar met Fase 1 studie.
De Galapagos Groep, inclusief de fee-for-service bedrijven BioFocus, Argenta en Fidelta, heeft ongeveer 800 medewerkers in vijf landen, met haar hoofdkwartier in Mechelen, België.  Meer informatie over het bedrijf en de programma’s in klinische ontwikkeling kan u vinden op www.glpg.com

CONTACT

Voor media en investeerders
Elizabeth Goodwin, Head of Corporate Communications & Investor Relations
Tel: +31 6 2291 6240
ir@glpg.com

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, evenals gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.