Galapagos en Ono tekenen overeenkomst op gebied van aandoeningen van het zenuwstelsel

Mechelen, België; 3 september 2012 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat haar service divisie BioFocus en Ono Pharmaceutical Co., Ltd. (Osaka Japan) een meerjarige samenwerking zijn aangegaan naar nieuwe medicijnen op het gebied van aandoeningen van het zenuwstelsel.  BioFocus zal kandidaat-medicijnen ontwikkelen voor Ono.  Financiële gegevens van deze overeenkomst worden niet bekendgemaakt.

“We zijn blij met deze nieuwe overeenkomst.  We werken al langer samen, en dit is het project in medicijnontwikkeling met Ono” zegt Dr. Chris Newton, SVP Galapagos Services en Managing Director van BioFocus.  “Het bouwt voort op de goede en jarenlange relatie tussen de bedrijven.”

Dr. Kazuhito Kawabata, lid van de Raad van Bestuur en hoofd R&D van Ono zegt: “BioFocus staat bij ons in hoog aanzien.  Deze samenwerking zal Ono’s medicijnontwikkeling versterken op het gebied van aandoeningen van het zenuwstelsel.  Hier is een grote behoefte aan innovatieve medicijnen en we verwachten dat deze samenwerking die zal leveren.”

Over BioFocus
BioFocus levert een breed scala aan producten en diensten met als doel preklinische kandidaat-medicijnen te leveren in verschillende therapeutische gebieden, met name op gebied van neuro-degeneratieve- en ontstekingszieken. Een groeiend aandachtsgebied ligt in het leveren van kandidaat-medicijnen tegen zeldzame en verwaarloosde ziekten. BioFocus heeft vooruitstrevende en uitgebreide drug discovery mogelijkheden om targets, hits, leads en kandidaat-medicijnen aan klanten te kunnen leveren. Bij BioFocus werken meer dan 220 uitstekend gekwalificeerde en ervaren wetenschappers in drie research centra in het VK, Zwitserland en Nederland.
Vanaf de oprichting in 1997 heeft BioFocus ernaar gestreefd om hoge kwaliteit aan haar klanten te leveren. Deze kwaliteit wordt gegarandeerd door een ISO9001 certificaat dat door regelmatige, onafhankelijke inspecties in alle BioFocus research centra gewaarborgd wordt. Voor verdere informatie verwijzen wij naar de website: www.biofocus.com

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is een middelgroot biotechnologiebedrijf.  Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van moleculen en antilichamen met nieuwe werkingsmechanismen.  Galapagos heeft kandidaat-medicijn GLPG0634 in klinische Fase 2 voor reuma, een JAK1-remmer, evenals één van de grootste pijplijnen in de biotech met vier programma’s in ontwikkeling en meer dan dertig programma’s in onderzoek en preklinische fase.  Galapagos heeft meer dan 800 medewerkers in zes landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België.  Meer info op: www.glpg.com

Over Ono
Ono Pharmaceutical Co., Ltd. is een farmaceutisch bedrijf dat zich vooral richt op onderzoek en ontwikkeling. Ono focust zich op het ontwikkelen van innovatieve medicijnen voor de behandeling van ziekten waarvoor nog geen medicijnen bestaan. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen van medicijnen die redelijk zeker zijn en waarmee waarschijnlijk wereldwijd geconcurreerd kan worden. Om die redenen is Ono geïnteresseerd zowel in allianties met bio-farmaceutische bedrijven in de VS en Europa als in samenwerkingen met universiteiten en andere onderzoeksinstellingen. De medicijnontwikkeling van Ono richt zich op de therapeutische toepassing van bioactieve vetten en enzymremmers voor de behandeling van ontstekingen, auto-immuun ziekten, kanker, cardiovasculaire ziektes en aandoeningen van het centrale zenuwstelsel. De strategie van Ono beperkt zich niet alleen tot het ontwikkelen van nieuwe kandidaat-medicijnen, maar richt zich ook op internationale licentie-overeenkomsten om Ono’s uitgebreide pijplijn te versterken. Ono maakt en verkoopt een breed scala aan voorgeschreven medicijnen voor uiteenlopende ziektegebieden zoals Alzheimer, diabetes type II, botontkalking, aan chemotherapie gerelateerde misselijkheid en astmatische bronchitis. Ono is een gerenommeerd farmaceutisch bedrijf met hoofdkantoor in Osaka, Japan. Het bedrijf is aan de Tokyo Stock Exchange genoteerd sinds 1963. Meer info op www.ono.co.jp.

CONTACT

Galapagos NV
Dr Chris Newton, SVP Galapagos Services
Tel: +44 1799 533 535

Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations
Tel: +31 6 2291 6240
ir@glpg.com

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, alsmede gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.