Galapagos en Merck Serono gaan nieuwe samenwerkingen aan

Mechelen, België; 18 november 2008 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag nieuwe overeenkomsten aan met Merck Serono, een divisie van Merck KGaA, Darmstadt, Duitsland.  De totale waarde van de contracten komt hiermee voor Galapagos op €1,1 miljoen voor een jaar.
 
BioFocus DPI, de service divisie van Galapagos, zal SoftFocus© compounds leveren die door Merck Serono in hun drug discovery programma’s gebruikt zullen worden. Door een andere overeenkomst zal BioFocus DPI medicinale chemie diensten aanbieden voor een niet nader bepaald Merck Serono programma; deze overeenkomst vormt een uitbreiding van een langdurige samenwerking die het laatst is uitgebreid in 2005.
 
“BioFocus DPI werkt al geruime tijd samen Merck Serono op het gebied van medicinale chemie.  Wij zijn dan ook blij dat we deze samenwerking dit jaar kunnen uitbreiden,” zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.  “Het gebruik van SoftFocus libraries van BioFocus DPI onderstreept onze mogelijkheden om business met bestaande klanten uit te breiden.”
 
Over Galapagos en BioFocus DPI                    
Galapagos (Euronext Brussel, GLPG; Euronext Amsterdam, GLPGA, OTC: GLPYY) is een biotechnologiebedrijf dat zich richt op innovatief geneesmiddelenonderzoek. Het heeft preklinische onderzoeksprogramma’s in bot- en gewrichtsziekten en bot metastase. Galapagos’ service-divisie BioFocus DPI levert de farma en biotech-industrie een breed scala aan producten en diensten op het gebied van target-tot-kandidaat medicijn.  Dit omvat zowel identificatie en validatie van nieuwe targets, als screening en drug discovery, tot en met het afleveren van een preklinisch kandidaat medicijn.  Daarnaast levert BioFocus DPI adenovirale reagentia voor de snelle identificatie en validatie van nieuwe targets, collecties van chemische moleculen voor drug discovery alsmede ADMET producten om chemische moleculen te selecteren.  Galapagos heeft 460 medewerkers in zes landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België.  Meer informatie over Galapagos en BioFocus DPI is te vinden op www.glpg.com en www.biofocusdpi.com.
 
CONTACT
 
Galapagos NV
Onno van de Stolpe, CEO
Tel: +31 6 2909 8028
 
Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, alsmede gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.