Galapagos en Dart Neuroscience LLC tekenen overeenkomst voor medicijnontwikkeling en beheer van molecuul collecties

Mechelen, België en San Diego, VS; 9 december 2008 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) en Dart Neuroscience LLC (DNS) kondigen vandaag een nieuwe samenwerking aan voor medicijnontwikkeling en het managen van molecuul collecties.  De totale waarde van deze contracten voor Galapagos is maximaal €4,1 miljoen over een periode van drie jaar.
 
Galapagos’ service divisie BioFocus DPI, zal een cellulaire assay  ontwikkelen voor de medicijnontwikkeling van DNS gericht op hersenziekten.  Bovendien neemt BioFocus DPI de screening en het opvolgen van de hits voor haar rekening, gebruik makende van BioFocus DPI molecuul collecties.  Verder zal BioFocus DPI de komende drie jaar zorg dragen voor het managen van molecuul collecties voor DNS.
 
“Deze samenwerking bundelt sterke punten van BioFocus DPI: zowel ontwikkeling van testsystemen, screening als ook compound management,” zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.  “Wij zijn vooral blij dat we met onze compound management vestiging in San Francisco nieuwe klanten trekken en contracten afsluiten.  Deze divisie heeft in 2008 al een aanzienlijke groei laten zien.”
 
“Wij vertrouwen erop dat BioFocus DPI zal bijdragen aan de voortgang van onze programma’s voor medicijnontwikkeling die vooral gericht zijn op de verschillende aspecten van psychiatrische aandoeningen” voegt Tim Tully, Chief Scientific Officer van DNS eraan toe.
 
Over Dart Neuroscience LLC
Dart Neuroscience LLC (DNS) is een niet-beursgenoteerde onderneming, opgericht om nieuwe technologieën en therapieën te ontwikkelen die de cognitieve vitaliteit maximaliseren.  DNS bouwt voort op onderzoek dat werd gestart door de Dart NeuroGenomics Alliance in Cold Spring Harbor Laboratory van 2002 tot 2008 en op een Gene Discovery Platform Technology die vrij recent werd verkregen van Helicon Therapeutics, Inc.  Het doel van het bedrijf is om ‘s werelds beste wetenschappers aan te trekken om zo fundamentele verbeteringen te vinden op gebied van gezondheid van de hersenen en cognitieve functies.  Meer informatie over Dart Neuroscience is te vinden op www.dartneurscience.com.
 
Over Galapagos en BioFocus DPI
Galapagos (Euronext Brussel, GLPG; Euronext Amsterdam, GLPGA, OTC: GLPYY) is een biotechnologiebedrijf dat zich richt op innovatief geneesmiddelenonderzoek. Het heeft preklinische onderzoeksprogramma’s in bot- en gewrichtsziekten en bot metastase. Galapagos’ service-divisie BioFocus DPI levert de farma en biotech-industrie een breed scala aan producten en diensten op het gebied van target-tot-kandidaat medicijn.  Dit omvat zowel identificatie en validatie van nieuwe targets, als screening en drug discovery, tot en met het afleveren van een preklinisch kandidaat medicijn.  Daarnaast levert BioFocus DPI adenovirale reagentia voor de snelle identificatie en validatie van nieuwe targets, collecties van chemische moleculen voor drug discovery alsmede ADMET producten om chemische moleculen te selecteren.  Galapagos heeft 460 medewerkers in zes landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België.  Meer informatie over Galapagos en BioFocus DPI is te vinden op www.glpg.com en www.biofocusdpi.com.
 
 
CONTACT
 
Galapagos NV
Onno van de Stolpe, CEO
Tel: +31 6 2909 8028
 
Dart NeuroScience LLC
Tim Tully, CSO
Tel: +1 858 736 3060
 
Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, alsmede gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.