Galapagos en Amgen breiden samenwerking uit tot in 2012

Mechelen, België; 17 december 2010 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat haar servicedivisie BioFocus de lopende samenwerking met Amgen heeft verlengd tot in 2012, plus een uitbreiding voor de ontdekking van nieuwe targets.  Galapagos zal met deze uitbreiding in het eerste jaar €2 miljoen ontvangen.  Aanvullend zal Galapagos zowel betalingen voor molecuul-collecties als succesbetalingen ontvangen. 

 

De samenwerking, die begon in 2003 en zowel in 2006 als in 2008 werd uitgebreid, betreft de identificatie van nieuwe moleculen tegen verschillende targets.  Vanaf 2011 wordt de samenwerking nog verder uitgebreid met het gebruik van BioFocus’ target discovery platform voor de onderzoeksprogramma’s van Amgen.

 

“We zijn blij dat deze langdurige samenwerking zo succesvol is.  Dit heeft ertoe bijgedragen dat wij de samenwerking nu al voor de derde keer hebben kunnen verlengen”, zegt Dr. Chris Newton, Senior Vice President Galapagos Services.  “Met elke verlenging hebben we het aantal services dat we aan Amgen leveren kunnen uitbreiden, nu met target discovery erbij.  We zijn er trots op dat we de kans krijgen om onze innovatieve technologie aan Amgen aan te bieden.”  

 

Over BioFocus
BioFocus levert de farma en biotech-industrie een breed scala aan producten en diensten op het gebied van target-tot-kandidaat medicijn. Dit omvat zowel identificatie en validatie van nieuwe targets, als screening en drug discovery, tot en met het afleveren van een preklinisch kandidaat- medicijn.  Daarnaast levert BioFocus adenovirale reagentia voor de snelle identificatie en validatie van nieuwe targets, collecties van chemische moleculen voor drug discovery evenals ADME/PK producten om chemische moleculen te selecteren.  BioFocus is een service divisie van Galapagos en heeft 250 medewerkers in vier landen.  Meer info op www.biofocus.com

 

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is een middelgroot biotechnologiebedrijf.  Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van moleculen en antilichamen met nieuwe werkingsmechanismen.  Galapagos heeft één van de grootste pijplijnen in de biotech met zes programma’s in de klinische fase en meer dan vijftig chemische molecuul-programma’s in onderzoek en preklinische ontwikkeling.  Via risicodragende allianties met GlaxoSmithKline, Eli Lilly, Janssen Pharmaceutica, Merck & Co., Roche en Servier kan Galapagos mogelijk tot €3,3 miljard aan succesbetalingen ontvangen plus royalty’s.  Galapagos heeft meer dan 800 medewerkers in zeven landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België.  Meer info op www.glpg.com

 

 

CONTACT

 

Galapagos NV
Onno van de Stolpe, CEO
Tel: +31 6 2909 8028

 

Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations
Tel: +31 6 2291 6240
ir@glpg.com

 

 

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, evenals gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.