Galapagos en Amgen breiden samenwerking uit tot in 2010

Mechelen, België; 18 december 2008 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat haar servicedivisie BioFocus DPI de lopende samenwerking met Amgen uitbreidt naar 2009 en 2010.  BioFocus DPI zal aan Amgen biologische assays en chemie blijven leveren, alsmede chemische molecuul-collecties die Amgen toepast in haar geneesmiddelontwikkeling.  Galapagos zal volgens de voorwaarden van de uitgebreide overeenkomst €2 miljoen per jaar aan betalingen voor onderzoek ontvangen over een periode van twee jaar.  Aanvullend zal Galapagos inkomsten verkrijgen in de vorm van betalingen voor toegang tot molecuul-collecties en succesbetalingen. 
 
De samenwerking, die begon in 2003 en werd uitgebreid in 2006, betreft de identificatie van nieuwe moleculen tegen drug targets van verschillende proteïne klassen, inclusief ion channels, GPCR’s en kinases. 
 
“Wij zijn blij dat we de belangrijjke samenwerking met Amgen verder kunnen uitbouwen,” zegt Dr. Chris Newton, Senior VP BioFocus DPI.  “Wij hopen dat de toepassing van onze expertise op gebied van screening en onze unieke molecuulcollecties zullen leiden tot goede kandidaat-medicijnen voor Amgen in de komende twee jaar.”
 
Over Galapagos en BioFocus DPI
Galapagos (Euronext Brussel, GLPG; Euronext Amsterdam, GLPGA, OTC: GLPYY) is een biotechnologiebedrijf dat zich richt op innovatief geneesmiddelenonderzoek. Het heeft preklinische onderzoeksprogramma’s in bot- en gewrichtsziekten en bot metastase. Galapagos’ service-divisie BioFocus DPI levert de farma en biotech-industrie een breed scala aan producten en diensten op het gebied van target-tot-kandidaat medicijn.  Dit omvat zowel identificatie en validatie van nieuwe targets, als screening en drug discovery, tot en met het afleveren van een preklinisch kandidaat medicijn.  Daarnaast levert BioFocus DPI adenovirale reagentia voor de snelle identificatie en validatie van nieuwe targets, collecties van chemische moleculen voor drug discovery alsmede ADMET producten om chemische moleculen te selecteren.  Galapagos heeft 460 medewerkers in zes landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België.  Meer informatie over Galapagos en BioFocus DPI is te vinden op www.glpg.com en www.biofocusdpi.com.
 
CONTACT
 
Galapagos NV
Onno van de Stolpe, CEO
Tel: +31 6 2909 8028
 
Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, alsmede gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.