Galapagos en Allergan tekenen drug discovery contract

Mechelen, België; 6 mei 2008 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat haar service divisie BioFocus DPI hit-finding diensten zal aanbieden voor meerdere targets van Allergan, Inc.  Het contract kan Galapagos over de komende 12 maanden €1,3 miljoen opleveren, afhankelijk van het aantal chemische stoffen die BioFocus DPI gaat testen tegen de targets.
 
BioFocus DPI in Basel (Allschwill, Zwitsterland) levert al drug discovery diensten aan Allergan sinds 2002.  Binnen deze nieuwe samenwerking zal BioFocus DPI assays (biologische testsystemen om chemische stoffen te selecteren die aan een target binden) ontwikkelen, gevolgd door highthroughput screening tegen een aantal Allergan targets.  De computational chemici van BioFocus DPI en Allergan zullen moleculen selecteren uit beider collecties chemische stoffen, en deze selectie zal tegen de targets gescreend worden.
 
“We zijn blij dat met deze nieuwe samenwerkingsovereenkomst met Allergan,” aldus Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.  “Allergan is een belangrijke klant voor de biologie divisie van BioFocus DPI en het geeft veel voldoening als een tevreden klant terugkomt voor meer werk.”
 
Allergan is een marktleider op het gebied van oogheelkundige, neuromusculaire en dermatologische geneesmiddelen.  De 2007 omzet was $4 miljard met een winst van $500 miljoen.  Het bedrijf heeft haar hoofdkwartier in Irvine, California.
 
Over Galapagos
Galapagos (Euronext Brussel, GLPG; Euronext Amsterdam, GLPGA, OTC: GLPYY) is een biotechnologiebedrijf dat zich richt op innovatief gentechnologisch geneesmiddelenonderzoek. Het heeft preklinische onderzoeksprogramma’s in bot- en gewrichtsziekten en bot metastase. Galapagos’ service-divisie BioFocus DPI levert de farma en biotech-industrie een breed scala aan producten en diensten op het gebied van target-tot-kandidaat medicijn.  Dit omvat zowel identificatie en validatie van nieuwe targets, als screening en drug discovery, tot en met het afleveren van een preklinisch kandidaat medicijn.  Daarnaast levert BioFocus DPI adenovirale reagentia voor de snelle identificatie en validatie van nieuwe targets, collecties van chemische moleculen voor drug discovery alsmede informatica en ADMET database producten om targets en chemische moleculen te selecteren.  Galapagos heeft 450 medewerkers in zes landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België.  Meer informatie over Galapagos is te vinden op www.glpg.com en www.biofocusdpi.com.
 
CONTACT
Galapagos NV
Onno van de Stolpe, CEO
Tel: +31 6 2909 8028
ir@glpg.com
 
Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, alsmede gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.