Galapagos divisie Argenta en Janssen Pharmaceutica starten samenwerking voor medicijnontwikkeling in kanker

  • Galapagos’ dochter Argenta gaat medicijnen tegen kanker ontwikkelen op basis van meerdere targets
  • Grootste contract ooit voor Argenta
  • Financiering van onderzoek en succesbetalingen ter waarde van €33,5 miljoen over periode van vijf jaar
  • Optie om contract verder uit te breiden naar 15 targets

Mechelen, België en Harlow, VK; 4 oktober 2010 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat haar dochtermaatschappij Argenta een samenwerking heeft getekend met Janssen Pharmaceutica NV (Janssen).  Deze samenwerking heeft als doel om nieuwe medicijnen tegen kanker te ontwikkelen.  Argenta gaat haar medicinale chemie en biologie toepassen op targets van Janssen.  De eerste fase van het contract kan voor Galapagos oplopen tot meer dan €33,5 miljoen over een periode van vijf jaar, afhankelijk van het behalen van bepaalde resultaten.

In deze brede samenwerking voor medicijnontwikkeling zal Argenta zorgen voor optimalisatie van moleculen tot het stadium van kandidaat-medicijnen is bereikt.  Janssen heeft de optie om de samenwerking nog verder uit te breiden met additionele targets, tot een totaal van 15.

“We zien een stijgende vraag naar meerjarige, brede samenwerkingen met onze service business waarbij we het hele scala van onze medicijnontwikkeling kunnen inzetten,” zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.  “Met Argenta’s sterke, gevestigde reputatie in grote samenwerkingsprogramma’s, zijn we in een goede positie om aan de groeiende vraag te voldoen.”

Over Argenta
Argenta’s contract research ligt op het vlak van medicinale chemie, computer-gestuurde  medicijnontwikkeling, in vitro biologie, analyses, in vivo farmaco-kinetiek en farmacologie.  Verder hebben haar modellen voor ademhalingsziekten wereldwijd een sterke wetenschappelijke reputatie.  Argenta werd in februari 2010 door Galapagos overgenomen.  Argenta heeft 140 medewerkers in Engeland, voornamelijk in Harlow.  Meer info op www.argentadiscovery.com

 

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY)is een middelgroot biotechnologiebedrijf.  Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van moleculen en antilichamen met nieuwe werkingsmechanismen.  Galapagos heeft één van de grootste pijplijnen in de biotech met zes programma’s in de klinische fase en meer dan vijftig chemische molecuul programma’s in onderzoek en preklinische ontwikkeling.  Via risicodragende allianties met GlaxoSmithKline, Eli Lilly, Janssen Pharmaceutica, Merck & Co., Roche en Servier kan Galapagos mogelijk tot €3,3 miljard aan succesbetalingen ontvangen plus royalty’s.  Met de recente overname van het onderzoekscentrum in Zagreb, heeft Galapagos nu meer dan 800 medewerkers in zeven landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België.  Meer info op www.glpg.com

CONTACT

Galapagos NV
Onno van de Stolpe, CEO
Tel: +31 6 2909 8028
ir@glpg.com

Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations
Tel: +31 6 2291 6240
ir@glpg.com

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, evenals gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.