Galapagos business update

Mechelen, België; 10 november 2011 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat de operationele en financiële resultaten voor het derde kwartaal van 2011 aan de verwachtingen van het management voldoen.  Het management gaat ervan uit dat de eerder dit jaar afgegeven cijfers voor 2011 haalbaar zijn op voorwaarde dat een aantal R&D inkomsten behaald worden: meer dan €146 miljoen aan inkomsten voor de Groep, met een positief operationeel inkomen, een positieve kasstroom en een positief netto resultaat. 

Nieuwe oncologie alliantie
In september tekende Galapagos een nieuwe strategische alliantie met Servier, een toonaangevend Frans farmaceutisch bedrijf, om nieuwe medicijnen tegen kanker te ontwikkelen.  Met het tekenen van de overeenkomst ontving Galapagos een betaling van €2 miljoen van Servier voor toegang tot het oncologie programma.  Verder kan Galapagos succesbetalingen ontvangen tot een bedrag van €260 miljoen plus royalty’s voor verkopen van producten door Servier.  Voor producten die op de markt komen in de Verenigde Staten behoudt Galapagos zelf alle rechten.  Rekening houdend met de succeskansen van medicijnontwikkeling, is de totale waarde van de Galapagos allianties nu €2,8 miljard plus royalty’s.  Daarbij komen de Amerikaanse commerciële rechten in de Servier allianties.

Overeenkomsten van de service-divisie
BioFocus startte een samenwerking met de Michael J. Fox Foundation voor het ontwikkelen van een diagnose middel voor de ziekte van Parkinson.  Het contract met Genentech werd voor twee jaar verlengd met een potentiële waarde van maximaal €23 miljoen.

Progressie in klinisch onderzoek
In juli startte Galapagos met een Proof-of Mechanism  klinische studie om de werking van kandidaat-medicijn GLPG0492 tegen cachexia te testen.  Galapagos voltooide de rekrutering van patiënten voor een Fase II klinische studie met GLPG0634, een Janus kinase 1 (JAK1) remmer die ontwikkeld is voor de behandeling van ontstekingsziekten zoals reuma.  Galapagos zal de resultaten van deze studie op 22 november bekend maken.  De klinische studie naar de werking van GLPG0778 is ook voltooid.

Vooruitzichten
Het management gaat ervan uit dat de afgegeven verwachtingen voor heel 2011 haalbaar zijn op voorwaarde dat bepaalde R&D inkomsten behaald worden: meer dan €146 miljoen inkomsten voor de hele Groep, met een positief operationeel inkomen, een positieve kasstroom en een positief netto resultaat.  Galapagos zal de eerste resultaten van een Fase II studie met GLPG0634 op 22 november bekend maken.  Voor het eind van het jaar zal Galapagos de Fase I Proof-of-Mechanism studie resultaten van GLPG0778 bekend maken en de Fase I studie met GLPG0492 afronden.  Galapagos streeft er verder naar om binnen verscheidene allianties mijlpalen te behalen en een intern programma uit te licentiëren voor het einde van 2011.

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is een middelgroot biotechnologiebedrijf.  Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van moleculen en antilichamen met nieuwe werkingsmechanismen.  Galapagos heeft één van de grootste pijplijnen in de biotech met zeven programma’s in de klinische fase en meer dan vijftig chemische molecuul programma’s in onderzoek en preklinische ontwikkeling.  Via risicodragende allianties met GlaxoSmithKline, Eli Lilly, Janssen Pharmaceutica, Roche en Servier kan Galapagos mogelijk tot €2,8 miljard aan succesbetalingen ontvangen plus royalty’s.  Galapagos heeft meer dan 800 medewerkers in zeven landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België.  Meer info op www.glpg.com

CONTACT

Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations
Tel: +31 6 2291 6240
ir@glpg.com

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, evenals gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.