Galapagos breidt samenwerking met Chiesi uit

Mechelen, België en Saffron Walden, VK; 14 oktober 2010 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt aan dat haar service-divisie BioFocus de bestaande samenwerking met Chiesi Farmaceutici, een Italiaans farmaceutisch bedrijf, heeft uitgebreid.  De totale waarde van deze samenwerking met Chiesi heeft hiermee een waarde van €2,5 miljoen bereikt.

BioFocus en Chiesi zijn in december 2009 gaan samenwerken, en hebben dit recentelijk voor één jaar verlengd.  Binnen het contract levert BioFocus voor een therapeutisch programma van Chiesa medicinale chemie en biologie activiteiten, en mogelijk ADME diensten. 

“BioFocus heeft een loyale klantenkring, en we zijn blij dat ook Chiesi heeft besloten de samenwerking te verlengen,” aldus Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.  “Met de expertise van BioFocus zijn we in staat om onze positie als vooraanstaande partner in medicijn-ontwikkeling te handhaven.”

“Het medicinale chemie en biologie werk uitgevoerd door BioFocus heeft de progressie binnen ons therapeutisch programma’s versneld.  We zien uit naar het vervolg van de samenwerking, waarin we onze programma’s richting klinische ontwikkeling gaan brengen”, aldus Dr Paolo Chiesi, Hoofd R&D en Vice-President van Chiesi. 

Over Chiesi Farmaceutici
Met meer dan 3.500 werknemers wereldwijd, produceert en distribueert Chiesi medicijnen in 65 landen; Chiesi is actief op 5 continenten en heeft 4 onderzoeks-centra en 3 productie-faciliteiten. De kerngebieden van Chiesi zijn medicijnen voor luchtweg-aandoeningen en hart-en vaatziekten,  waarin het een zeer goede reputatie heeft.  Meer info op www.chiesigroup.com

 

Over BioFocus
BioFocus levert de farma en biotech-industrie een breed scala aan producten en diensten op het gebied van target-tot-kandidaat medicijn. Dit omvat zowel identificatie en validatie van nieuwe targets, als screening en drug discovery, tot en met het afleveren van een preklinisch kandidaat medicijn.  Daarnaast levert BioFocus adenovirale reagentia voor de snelle identificatie en validatie van nieuwe targets, collecties van chemische moleculen voor drug discovery evenals ADME/PK producten om chemische moleculen te selecteren.  BioFocus is een service divisie van Galapagos en heeft 250 medewerkers in vier landen.  Meer info op www.biofocus.com

 

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY)is een middelgroot biotechnologiebedrijf.  Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van moleculen en antilichamen met nieuwe werkingsmechanismen.  Galapagos heeft één van de grootste pijplijnen in de biotech met zes programma’s in de klinische fase en meer dan vijftig chemische molecuul programma’s in onderzoek en preklinische ontwikkeling.  Via risicodragende allianties met GlaxoSmithKline, Eli Lilly, Janssen Pharmaceutica, Merck & Co., Roche en Servier kan Galapagos mogelijk tot €3,3 miljard aan succesbetalingen ontvangen plus royalty’s.  Met de recente overname van het onderzoekscentrum in Zagreb, heeft Galapagos nu meer dan 800 medewerkers in zeven landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België.  Meer info op www.glpg.com

 

CONTACT

 

Galapagos NV
Onno van de Stolpe, CEO
Tel: +31 6 2909 8028
ir@glpg.com

 

 

Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations
Tel: +31 6 2291 6240
ir@glpg.com

 

 

 

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, evenals gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.