Galapagos bereikt mijlpalen in twee strategische allianties

Mechelen, België; 18 oktober 2010 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat er mijlpalen zijn bereikt in twee strategische allianties voor een totaal bedrag van €2,5 miljoen. 

 

In de alliantie met Janssen Pharmaceutica NV (Janssen) op gebied van reuma, ontving Galapagos een succesbetaling van €1,5 miljoen.  Tot nu toe heeft Galapagos meer dan €24 miljoen van Janssen ontvangen onder deze alliantie.

 

In de samenwerking met GlaxoSmithKline (GSK) op gebied van infectieziekten, ontving Galapagos een succesbetaling van €1 miljoen.  Vanaf de start van deze alliantie eind 2007, heeft Galapagos binnen deze alliantie €6 miljoen van GSK ontvangen.

 

“Galapagos blijft vooruitgang boeken binnen haar strategische allianties en bewijst daarmee dat het model van strategische allianties een solide bijdrage levert aan de R&D inkomsten,” aldus Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. 

 

 

Over de alliantie van Galapagos met Janssen Pharmaceutica op gebied van reuma
In oktober 2007 sloot Galapagos een overeenkomst met Janssen Pharmaceutica NV (Janssen) waarbij Janssen de optie verkreeg om wereldwijd commerciële licenties te krijgen voor nieuwe kleine moleculen uit interne programma’s met door Galapagos ontdekte reuma targets.  Voor elk door Janssen gelicentiëerd alliantie programma kan Galapagos, afhankelijk van de R&D en registratie progressie, optie- en succesbetalingen ontvangen tot maximaal €73 miljoen, plus royalty’s op netto verkopen van elk nieuw geneesmiddel tegen reuma.

 

Over de alliantie van Galapagos met GlaxoSmithKline op gebied van infectieziekten
GSK en Galapagos startten een alliantie in december 2007 om geneesmiddelen tegen infectieziekten te ontdekken en te ontwikkelen voor de ID CEDD divisie van GSK (Infectious Diseases Centre of Excellence in Drug Discovery).  Deze samenwerking werd in januari 2009 uitgebreid met drie extra targets van GSK.  Galapagos is verantwoordelijk tot en met klinisch Proof of Concept, wat aantoont dat een medicijn in patiënten werkzaam is.  Vanaf die fase heeft GSK het exclusieve recht op verdere ontwikkeling en wereldwijde commercialisering.

 

In deze samenwerking komt Galapagos in aanmerking voor een totaal €95 miljoen aan betalingen voor ontwikkeling en registratie van elk kandidaat-medicijn.  Als een product wordt gecommercialiseerd, kan Galapagos daarbovenop tot €120 miljoen ontvangen bij het behalen van specifieke niveaus van productverkopen.  Tenslotte kan Galapagos tot tweecijferige royalty’s tegemoet zien op de wereldwijde verkoop van de producten uit de alliantie.

 

 

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY)is een middelgroot biotechnologiebedrijf.  Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van moleculen en antilichamen met nieuwe werkingsmechanismen.  Galapagos heeft één van de grootste pijplijnen in de biotech met zes programma’s in de klinische fase en meer dan vijftig chemische molecuul programma’s in onderzoek en preklinische ontwikkeling.  Via risicodragende allianties met GlaxoSmithKline, Eli Lilly, Janssen Pharmaceutica, Merck & Co., Roche en Servier kan Galapagos mogelijk tot €3,3 miljard aan succesbetalingen ontvangen plus royalty’s.  Galapagos heeft meer dan 800 medewerkers in zeven landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België.  Meer info op www.glpg.com

 

CONTACT

 

Galapagos NV
Onno van de Stolpe, CEO
Tel: +31 6 2909 8028
ir@glpg.com

 

 

Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations
Tel: +31 6 2291 6240
ir@glpg.com

 

 

 

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, evenals gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.