Galapagos bereikt mijlpaal in artrose alliantie met Servier

Mechelen, België; 23 juli 2013 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat zij een mijlpaal heeft gehaald in de artrose alliantie met Servier.  Galapagos heeft moleculen, gericht tegen een nieuw target, in een verdere onderzoeksfase gebracht.  Het bereiken van deze mijlpaal levert Galapagos een betaling op van €3 miljoen die bijdraagt aan het halfjaarresultaat van Galapagos voor 2013.

“Galapagos heeft al meerdere moleculen tegen artrose in vergevorderde ontwikkeling, en heeft vorig jaar een eerste kandidaat-medicijn geïdentificeerd.  Deze nieuwe mijlpaal past in onze strategie om meerdere programma’s met nieuwe werkingsmechanismen naar de kliniek te brengen.  Hierdoor verhogen we de kans op succes in ziekten als artrose, waar de vraag naar nieuwe medicijnen hoog is,” zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.

“Galapagos maakt waar wat we van deze alliantie verwachtten, namelijk het ontdekken van nieuwe medicijnen voor artrose.  Servier wil medicijnen ontwikkelen die de oorzaak van artrose aanpakken.  Het is een ziekte die kan leiden tot ernstige invaliditeit en er zijn geen medicijnen beschikbaar die de ziekte kunnen genezen,” zegt Dr Patricia Belissa-Mathiot, Director van Rheumatology Innovative Pole.

In juli 2010 zijn Servier en Galapagos een samenwerking aangegaan voor de ontwikkeling van nieuwe medicijnen op gebied van artrose.  Galapagos is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van kandidaat-medicijnen en Servier heeft een exclusieve optie op een licentie voor elk programma na afronding van Fase 1.  Galapagos kan onderzoeks-, ontwikkelings-, registratie- en overige succesbetalingen ontvangen tot een bedrag van €290 miljoen.  Galapagos ontvangt ook royalty’s op verkopen van medicijnen buiten de VS en behoudt het exclusieve recht op commercialisering in de VS.

Over Servier
Servier is een niet-beursgenoteerd farmaceutisch bedrijf met een omzet van €3,9 miljard in 2012. Servier gebruikt 25% van haar omzet voor onderzoek op gebied van hart- en vaatziekten, stofwisseling, neurologie, psychiatrie, bot- en gewrichtsziekten en oncologie. Servier heeft wereldwijd 140 vestigingen met meer dan 20.000 medewerkers. Meer info op www.servier.com.

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen.  Het bedrijf heeft een grote pijplijn met vijf klinische, zes preklinische, en 30 research-programma’s in taaislijmziekte, ontstekingsziekten, antibiotica, metabole ziektes, en andere indicaties.
GLPG0634 is een orale, selectieve inhibitor van JAK1 voor de behandeling van reuma en andere ontstekingsziekten in klinische Fase 2B voor reuma; daarnaast gaat er een Fase 2 voor de ziekte van Crohn starten.  AbbVie en Galapagos zijn een wereldwijde samenwerking aangegaan waarbij AbbVie verantwoordelijk is voor de verdere ontwikkeling en commercialisatie na Fase 2b.  Galapagos heeft een andere selectieve JAK1 inhibitor in Fase 2 in lupus en psoriasis, GSK 2586184 (voorheen GLPG0778, gelicentieerd door GSK in 2012).  GLPG0187, een nieuwe integrine receptor antagonist in ontwikkeling voor metastase, bevindt zich in een Fase 1b patiënten studie; GLPG0974 is de eerste FFA2-remmer die klinisch geëvalueerd wordt voor de behandeling van IBD; dit programma is momenteel in een Proof-of-Concept Fase 2 studie.  GLPG1205 is een nieuw medicijn gericht op ontstekingsziekten en gaat nu Fase 1 in.
De Galapagos Groep, inclusief de fee-for-service bedrijven BioFocus, Argenta en Fidelta, heeft 800 medewerkers in vijf landen, met haar hoofdkwartier in Mechelen, België.  Meer informatie over het bedrijf en de programma’s in klinische ontwikkeling kan u vinden op www.glpg.com

CONTACT

Servier  
Servier Communication Department
Tel:  +33 1 55 72 60 37
presse@servier.fr

Galapagos NV
Onno van de Stolpe, Chief Executive Officer
Tel: +31 6 2909 8028
ir@glpg.com

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, evenals gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.