Galapagos benoemt Piet Wigerinck tot Senior VP Development

Mechelen, België; 14 april 2008 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) maakt vandaag de aanstelling bekend van Dr. Piet Wigerinck als Senior Vice President Development.  Als directielid van Galapagos, krijgt Dr. Wigerinck de verantwoordelijkheid over de ontwikkeling van Galapagos’ kandidaat geneesmiddelen, inclusief preklinische ontwikkeling, chemische productie en controle (CM&C), regulatorische aspecten alsmede klinische ontwikkeling.
 
Dr. Piet Wigerinck was voorafgaand aan zijn benoeming bij Galapagos werkzaam bij Tibotec in België (een dochteronderneming van Johnson & Johnson) als VP Drug Discovery, Early Development and CM&C, en tevens directielid.  Hij begon zijn carrière in 1992 als  medicinaal chemicus bij Janssen Research Foundation.  Vervolgens kwam hij in 1998 in dienst bij Tibotec, dat onder zijn leiding TMC114 (PrezistaTM) ontwikkelde en in de klinische testfase bracht.  Dr. Wigerinck speelde tevens een sleutelrol bij Tibotec’s uitbreiding naar nieuwe ziektegebieden zoals Hepatitis C, en bracht hij diverse kandidaat medicijnen in klinische fases I en II.  Hij brengt vanuit zijn farma- en biotech-achtergrond meer dan 15 jaar R&D ervaring mee naar Galapagos.  Piet Wigerinck is gepromoveerd aan de Katholieke Universiteit Leuven en is uitvinder op meer dan 25 octrooiaanvragen.   
 
Galapagos van onderzoek naar medicijnontwikkeling
De benoeming van Dr. Wigerinck laat zien dat Galapagos de overgang maakt van medicijnonderzoek naar een bedrijf met klinische productontwikkeling.  “We zijn bijzonder verheugd dat Piet deze uitdagende functie om onze klinische ontwikkeling te leiden heeft geaccepteerd, dit is een uitstekende toevoeging aan onze succesvolle discovery activiteiten, welke geleid worden door Graham Dixon”, zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.  “Piet zal met zijn enorme ervaring een zeer belangrijke rol gaan spelen nu onze first-in-class kandidaat medicijnen de kliniek in gaan.”
 
Over Galapagos
Galapagos (Euronext Brussel, GLPG; Euronext Amsterdam, GLPGA, OTC: GLPYY) is een biotechnologiebedrijf dat zich richt op innovatief gentechnologisch geneesmiddelenonderzoek. Het heeft preklinische onderzoeksprogramma’s in bot- en gewrichtsziekten en bot metastase. Galapagos’ service-divisie BioFocus DPI levert de farma en biotech-industrie een breed scala aan producten en diensten op het gebied van target-tot-kandidaat medicijn. Dit omvat zowel identificatie en validatie van nieuwe targets, als screening en drug discovery, tot en met het afleveren van een preklinisch kandidaat medicijn. Daarnaast levert BioFocus DPI adenovirale reagentia voor de snelle identificatie en validatie van nieuwe targets, collecties van chemische moleculen voor drug discovery alsmede informatica en ADMET database producten om targets en chemische moleculen te selecteren. Galapagos heeft 450 medewerkers in zes landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België. Meer informatie over Galapagos is te vinden op www.glpg.com
en www.biofocusdpi.com.
 
 
CONTACT
 
Galapagos NV
Onno van de Stolpe, CEO
Tel: +31 6 2909 8028
ir@glpg.com
 
 
Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, alsmede gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.