Galapagos benoemt David Smith als CEO van de servicedivisie

Mechelen, België; 20 augustus 2013 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag de aanstelling aan van David Smith als CEO van de servicedivisie en lid van het Directiecomité.

Galapagos’ servicedivisie bestaat uit BioFocus en Argenta.  Met Fidelta erbij, heeft Galapagos drie prominente aanbieders van medicijnontwikkeling aan farma, biotech, universiteiten en patiëntenorganisaties.  De servicedivisie en Fidelta bieden een breed scala aan expertise en diensten, van target discovery tot medicinale chemie en het leveren van preklinische kandidaten.  Om de verdere groei van de servicedivisie en Fidelta mogelijk te maken, is een CEO positie gecreëerd die ingevuld zal worden door David Smith.  David zal lid worden van het Galapagos Directiecomité en zal rapporteren aan CEO Onno van de Stolpe.  Chris Newton, John Montana en Phil Dudfield zullen BioFocus resp. Argenta en Fidelta leiden als Managing Director, onder leiding van David Smith.


  

David Smith komt naar Galapagos vanuit Cambridge University Hospitals waar hij de afgelopen zes jaar Director Finance was.  In de periode 2005-2007 was hij CFO van Galapagos, waarbij hij een sleutelrol speelde in verschillende M&A transacties en daarmee de servicedivisie heeft uitgebouwd.  Voor Galapagos werkte hij als Marketing Company CFO bij AstraZeneca waar hij ook lid was van de Raad van Bestuur van de Nederlandse AstraZeneca Holdings Group.  David begon zijn loopbaan als Audit Manager voor verschillende industrieën en internationale klanten in Dubai met Coopers & Lybrand (nu PriceWaterhouseCoopers).  David Smith is een Chartered Accountant en heeft een diploma in Moleculaire Biofysica van de Universiteit van Leeds.

“We verwelkomen David opnieuw bij Galapagos,” zegt Onno van de Stolpe, Chief Executive Officer, Galapagos.  “David brengt waardevolle strategische en operationele ervaring mee, en hij is reeds bekend met de servicebusiness door zijn vorige rol in ons bedrijf.  We zijn ervan overtuigd dat David de succesvolle servicedivisie naar het volgende niveau kan brengen.”

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen.  Het bedrijf heeft een grote pijplijn met vier klinische, zes preklinische, en meer dan 20 onderzoeks-programma’s in taaislijmziekte, ontstekingsziekten, antibiotica, metabole ziekten, en andere indicaties.
GLPG0634 is een orale, selectieve inhibitor van JAK1 voor de behandeling van reuma en andere ontstekingsziekten in klinische Fase 2B voor reuma; daarnaast gaat er een Fase 2 voor de ziekte van Crohn starten.  AbbVie en Galapagos zijn een wereldwijde samenwerking aangegaan waarbij AbbVie verantwoordelijk is voor de verdere ontwikkeling en commercialisatie na Fase 2B.  Galapagos heeft een andere selectieve JAK1 inhibitor in Fase 2 in lupus en psoriasis, GSK 2586184 (voorheen GLPG0778, gelicentieerd door GSK in 2012).  GLPG0974 is de eerste FFA2-remmer die klinisch geëvalueerd wordt voor de behandeling van IBD; dit programma is momenteel in een Proof-of-Concept Fase 2 studie.  GLPG1205 is een nieuw medicijn gericht op ontstekingsziekten en is momenteel in een First-in-Human Fase 1 studie.
De Galapagos Groep, inclusief de fee-for-service bedrijven BioFocus, Argenta en Fidelta, heeft 800 medewerkers in vijf landen, met haar hoofdkwartier in Mechelen, België.  Meer informatie over het bedrijf en de programma’s in klinische ontwikkeling kan u vinden op www.glpg.com

CONTACT

Galapagos NV
Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations
Tel: +31 6 2291 6240
ir@glpg.com

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, evenals gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.