Galapagos benoemt Bart Filius tot President en Chief Operating Officer

  

Mechelen, België; 24 maart 2021; 21.01 CET; Galapagos (Euronext & Nasdaq: GLPG) heeft vandaag aangekondigd dat de Raad van Toezicht Bart Filius heeft benoemd tot President en Chief Operating Officer (COO). Onno van de Stolpe blijft de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten overzien, Bart Filius wordt verantwoordelijk voor business development, commerciële strategie, finance, human resources en andere operationele activiteiten.

Bart Filius is sinds 2014 actief bij Galapagos als Chief Financial Officer, en nam de verantwoordelijkheid als COO op zich in 2017.  In deze periode, managede Bart de substantiële groei van het bedrijf, voerde hij met succes de Nasdaq IPO uit en speelde hij een leidende rol bij de onderhandelingen voor de R&D-samenwerking met Gilead. 

Voor hij bij Galapagos in dienst trad, werkte Bart 13 jaar bij Sanofi, waar hij leidinggevende functies met toenemende verantwoordelijkheid in finance, mergers & acquistions en als country head had. In zijn vroege carrière was Bart management consultant bij Arthur D. Little. Bart heeft een MBA van INSEAD.

In een reactie op deze promotie zei CEO Onno van de Stolpe: “Ik ben zeer verheugd dat Bart deze nieuwe rol op zich neemt. Hij heeft een sleutelrol gespeeld bij de transformatie van Galapagos tot een volledig geïntegreerde biotech. Bovendien heeft hij bewezen dat hij beschikt over een uitstekende strategische visie, zakelijk inzicht en leiderschapskwaliteiten. Ik wil me volledig richten op onderzoek en ontwikkeling, en op onze strategie om first-in-class geneesmiddelen te ontwikkelen op basis van de ontdekking van nieuwe targets.”

Bart Filius voegde hieraan toe: “De kans om, samen met Onno en de Directieraad, Galapagos klaar te stomen voor de toekomst, geeft me veel energie. We zitten midden in de lancering van ons eerste commerciële product en bereiden ons voor op lancering in toekomstige indicaties. Galapagos wil zijn portfolio verbreden door business development en heeft de financiële middelen om dat te doen. Om onze doelstellingen te bereiken, moet onze bedrijfsvoering soepel verlopen. Ik kijk met vertrouwen uit om samen met ons getalenteerde team aan deze 3 prioriteiten te werken. Dit zijn uitdagende maar interessante tijden voor Galapagos.”

Over Galapagos
Galapagos (Euronext & NASDAQ: GLPG) ontdekt en ontwikkelt geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Verschillende geneesmiddelen leverden al veelbelovende resultaten op bij patiënten, en bevinden zich momenteel in een vergevorderd onderzoeksstadium in verschillende ziektes. Onze pijplijn bestaat uit Fase 3-studies tot onderzoeksprogramma’s in ontstekingsziekten, fibrose, en andere indicaties. De ambitie van Galapagos is om uit te groeien tot een toonaangevend internationaal biofarmaceutisch bedrijf, gericht op het ontdekken, de ontwikkeling en de commercialisering van innovatieve medicijnen. Meer informatie op www.glpg.com.

Contact
 
Investeerders:
Elizabeth Goodwin
VP Investor Relations
+1 781 460 1784

Sofie Van Gijsel
Senior Director Investor Relations
+32 485 19 14 15
 ir@glpg.com

Media:
Carmen Vroonen
Global Head Communications & Public Affairs
+32 473 824 874

Kyra Obolensky
Senior Director Corporate Communications
+32 491 92 64 35
communications@glpg.com

Galapagos toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen in de zin van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995, zoals aangepast, die onderhevig zijn aan risico’s, onzekerheden en andere factoren, die ertoe kunnen leiden dat werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de resultaten waarnaar in de toekomstgerichte verklaringen wordt verwezen, en daarom mag de lezer er niet overdreven op vertrouwen. Deze risico’s, onzekerheden en andere factoren omvatten, zonder beperking, dat Galapagos er niet in zou kunnen slagen om haar strategie om first-in-class geneesmiddelen te ontwikkelen op basis van de ontdekking van nieuwe targets, de inherente risico’s die samenhangen met de goedkeuringsvereisten van regelgevende instanties (met inbegrip van het risico dat bijkomende indicaties voor ons eerste commerciële product niet zouden worden goedgekeurd omwille van veiligheid, werkzaamheid of andere redenen), dat Galapagos er niet in zou kunnen slagen om succesvol business development transacties af te sluiten en de risico’s en onzekerheden die geïdentificeerd zijn in ons jaarverslag op formulier 20-F voor het jaar dat eindigde op 31 december 2019 en de documenten die we daarna hebben ingediend bij de SEC. Alle verklaringen behalve verklaringen van historische feiten, zijn verklaringen die als toekomstgerichte verklaringen kunnen worden beschouwd. De toekomstgerichte verklaringen hierin vervat zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en overtuigingen van het management en gelden alleen op de datum van publicatie van dit bericht. Galapagos verbindt zich niet tot het bijwerken of openbaar maken van herzieningen van toekomstgerichte verklaringen om nieuwe informatie of latere gebeurtenissen, omstandigheden of veranderingen in verwachtingen weer te geven.

Bijlage