Galapagos’ ADR notering nu actief; CEO geeft presentatie op Cowen Health Care Conference in de VS

Mechelen, België; 14 maart 2008 – Galapagos NV (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY), kondigt aan dat haar Level 1 American Depositary Receipt (ADR) notering in de Verenigde Staten nu actief en operationeel is sinds 13 maart 2008.  Galapagos kondigt verder aan dat haar Chief Executive Officer, Onno van de Stolpe, een presentatie zal geven tijdens de Cowen and Company 28th Annual Health Care Conference in Boston op 20 maart.
 
Dhr. van de Stolpe’s presentatie begint om 15.15 (CET) op donderdag 20 maart.  De audio webcast van de presentatie is rechtstreeks te volgen via Galapagos’ website  www.glpg.com en zal na de uitzending beschikbaar blijven om nogmaals te beluisteren.  
 
Over ADRs

ADRs (American Depositary Receipts) stellen VS investeerders in staat om niet-VS aandelen te kopen en te verkopen in VS dollars zonder onzekerheden over verschillende afwikkelingstermijnen en typische problemen geassocieerd met buitenlandse markten. In een routine handeling voor de meeste banken worden ADR’s gecreëerd wanneer een handelaar in de VS voor een klant aandelen van een bedrijf koopt op de thuismarkt, welke vervolgens gedeponeerd worden in een gelieerde bank in het thuisland. Deze bank geeft een VS beheerdersbank, in dit geval The Bank of New York, de opdracht om ADRs uit te geven aan de klant. Level I ADRs worden verhandeld op de Amerikaanse OTC markt waarvan de koersen worden gepubliceerd in de “Pink Sheets”. Sommige ADRs worden ook verhandeld buiten de VS. Meer informatie over ADR’s is te vinden op www.adrbny.com.
 
 
Over Galapagos
 
Galapagos (Euronext Brussel, GLPG; Euronext Amsterdam, GLPGA, OTC: GLPYY) is een biotechnologiebedrijf dat zich richt op innovatief gentechnologisch geneesmiddelenonderzoek. Het heeft preklinische onderzoeksprogramma’s in bot- en gewrichtsziekten en bot metastase. Galapagos’ service-divisie BioFocus DPI levert de farma en biotech-industrie een breed scala aan producten en diensten op het gebied van target-tot-kandidaat medicijn. Dit omvat zowel identificatie en validatie van nieuwe targets, als screening en drug discovery, tot en met het afleveren van een preklinisch kandidaat medicijn. Daarnaast levert BioFocus DPI adenovirale reagentia voor de snelle identificatie en validatie van nieuwe targets, collecties van chemische moleculen voor drug discovery alsmede informatica en ADMET database producten om targets en chemische moleculen te selecteren. Galapagos heeft 450 medewerkers in zes landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België. Meer informatie over Galapagos is te vinden op www.glpg.com en www.biofocusdpi.com.
 
CONTACT
 
Galapagos NV
Onno van de Stolpe, CEO
Tel: +31 6 2909 8028
ir@glpg.com
 
 
Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, alsmede gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Geen enkele verklaring in dit bericht heeft invloed (bedoeld of onbedoeld) op de verplichtingen en verantwoordelijkheden van Galapagos die voortvloeien uit de reglementeringen voor het verhandelen van aandelen, inclusief de AIM regelementering voor bedrijven.