Dr Vicki Sato voorgedragen voor Raad van Bestuur van Galapagos

Mechelen, België; 1 april 2011 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat Dr Vicki Sato tijdens de jaarlijkse Algemene Aandeelhoudersvergadering (AV) op 26 april 2011 zal worden voorgedragen als lid van de Raad van Bestuur.

 

Van 2000 tot 2005 was Dr Sato Algemeen Directeur van Vertex Pharmaceuticals en in die functie had zij de leiding over R&D, business en corporate development, de commerciële activiteiten, juridische zaken en finance.  Onder haar leiding werd een begin gemaakt met het ontwikkelen vanmedicijnen tegen taaislijmziekte, hepatitis C, ontstekingen, kanker, en AIDS. Voordat zij directeur werd, had Dr Sato verschillende andere functies binnen Vertex, o.a. Chief Scientific Officer, Senior Vice President of R&D; bovendien maakte zij deel uit van de wetenschappelijke adviesraad.  In de periode voordat Dr Sato bij Vertex in dienst kwam, was zij Vice President of Research bij Biogen, Inc.  Hier maakte zij ook deel uit van het Executive Management en was lid van de Scientific Board.  Momenteel is Dr Sato lid van de Raad van Bestuur van Bristol-Myers Squibb, PerkinElmer, Alnylam Pharmaceuticals, Prize4Life, en het Broad Institute.  Dr Sato is hoogleraar Management Practice aan de Harvard Business School en aan de Faculteit of Moleculaire en Cel-biologie van Harvard.  Dr Sato is tevens business adviseur bij Atlas Venture.  Dr Sato is afgestudeerd aan het Radcliffe College en is gepromoveerd aan Harvard; zij verrichtte postdoctoraal werk aan de University of California Berkeley en Stanford Medical Center. 

 

“We zijn zeer blij dat Vicki heeft toegestemd lid te worden van Galapagos’ Raad van Bestuur.  Ik ken Vicki uit haar Biogen tijd 25 jaar geleden, en zij is een van de meest gerespecteerde coryfeeën in de biotech industrie.  Haar indrukwekkende staat van dienst zowel op wetenschappelijk als op zakelijk gebied, en haar specifieke kennis van de belangrijkste ziektegebieden van Galapagos, maken haar tot een uitstekend lid van de Raad van Bestuur,” zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.

 

Tijdens de AV zal de benoeming van Dr Sato als Bestuurder worden voorgesteld voor een periode tot de jaarvergadering van 2014.

 

Over de jaarlijkse Aandeelhoudersvergadering op 26 april 2011
De agenda voor de  jaarlijkse Algemene Aandeelhoudersvergadering is beschikbaar op: http://www.glpg.com/investor/financial_calendar_events.htm.  Het Financieel Jaarverslag 2010 zal beschikbaar gesteld worden op: http://www.glpg.com/investor/financial_reports.htm.

 

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is een middelgroot biotechnologiebedrijf.  Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van moleculen en antilichamen met nieuwe werkingsmechanismen.  Galapagos heeft één van de grootste pijplijnen in de biotech met zeven programma’s in de klinische fase en meer dan vijftig chemische molecuul programma’s in onderzoek en preklinische ontwikkeling.  Via risicodragende allianties met GlaxoSmithKline, Eli Lilly, Janssen Pharmaceutica, Roche en Servier kan Galapagos mogelijk tot €2,5 miljard aan succesbetalingen ontvangen plus royalty’s.  Galapagos heeft meer dan 800 medewerkers in zeven landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België.  Meer info op www.glpg.com

 

 

CONTACT

 

Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations
Tel: +31 6 2291 6240
ir@glpg.com

 

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, evenals gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.