Boehringer Ingelheim licenseert medicijn-targets van Galapagos op gebied van auto-immuunziekten

Mechelen, België; 17 juli 2008 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt aan dat Boehringer Ingelheim haar licentierecht heeft uitgeoefend voor twee medicijn-targets op gebied van auto-immuunziekten.  De targets komen voort uit de onderzoeksovereenkomst met BioFocus DPI, de service-divisie van Galapagos.  Galapagos ontvangt hiervoor een belangrijke succesbetaling.
 
Dit is de tweede mijlpaal die bereikt is binnen de driejarige overeenkomst aangekondigd in januari 2006.  BioFocus DPI heeft haar SilenceSelect® -collectie gebruikt om nieuwe targets voor het Boehringer Ingelheim auto-immuun onderzoeksprogramma te vinden.  BioFocus DPI heeft al upfront en onderzoeks-betalingen ontvangen en komt verder nog in aanmerking voor succesbetalingen bij het bereiken van bepaalde drug discovery criteria.  Wanneer alle doelstellingen voor een target gehaald worden, zal de waarde van het contract voor BioFocus DPI meer dan €2 miljoen per target bedragen.
 
“Wij zijn blij dat de targets die door ons zijn geïdentificeerd voldoen aan Boehringers selectiecriteria,” zegt Onno van de Stolpe, Chief Executive Officer van Galapagos. “Dit bewijst nogmaals dat het target discovery onderzoek zoals dat bij Galapagos en BioFocus DPI wordt uitgevoerd, voldoet aan de standaard die gehanteerd wordt door de grote farmaceutische bedrijven.”
 
Over Galapagos en BioFocus DPI
Galapagos (Euronext Brussel, GLPG; Euronext Amsterdam, GLPGA, OTC: GLPYY) is een biotechnologiebedrijf dat zich richt op innovatief gentechnologisch geneesmiddelenonderzoek. Het heeft preklinische onderzoeksprogramma’s in bot- en gewrichtsziekten en bot metastase. Galapagos’ service-divisie BioFocus DPI levert de farma en biotech-industrie een breed scala aan producten en diensten op het gebied van target-tot-kandidaat medicijn.  Dit omvat zowel identificatie en validatie van nieuwe targets, als screening en drug discovery, tot en met het afleveren van een preklinisch kandidaat medicijn.  Daarnaast levert BioFocus DPI adenovirale reagentia voor de snelle identificatie en validatie van nieuwe targets, collecties van chemische moleculen voor drug discovery alsmede informatica en ADMET database producten om targets en chemische moleculen te selecteren.  Galapagos heeft 470 medewerkers in zes landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België.  Meer informatie over Galapagos is te vinden op www.glpg.com en www.biofocusdpi.com.
 
 
CONTACT
 
Galapagos NV
Onno van de Stolpe, CEO
Tel: +31 6 2909 8028
 
Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, alsmede gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.