Almirall en Galapagos gaan nieuwe samenwerking aan

  • Driejarige overeenkomst is voor het identificeren van kandidaat-medicijnen voor de behandeling van ademhalingsproblemen
  • De samenwerking kan meer dan €7,5 miljoen opleveren

Mechelen, België en Barcelona, Spanje; 25 januari 2012 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat haar service divisie BioFocus een research samenwerking is aangegaan met Almirall S.A. (ALM.MC).

Het doel van deze driejarige overeenkomst is het leveren van kandidaat-medicijnen gebaseerd op een target voor ademhalingsproblemen van Almirall.  BioFocus zal hiervoor haar expertise op het gebied van medicijnontwikkeling inbrengen, en Almirall levert specifieke ziekte-kennis in dit gezamenlijke onderzoek.  De waarde van deze samenwerking kan voor BioFocus oplopen tot meer dan €7,5 miljoen.

“Voor dit project is de keuze op BioFocus gevallen vanwege de excellent technologische en wetenschappelijke fit,” aldus Dr. Bertil Lindmark, CSO, Executive Director R&D van Almirall.

“Wij zijn verheugd dat we deze alliantie zijn gestart met één van Europa’s top farmaceutische researchbedrijven,” voegt Dr. Chris Newton, SVP Galapagos Services en Managing Director BioFocus toe.

Ademhalingsproblemen vormen een belangrijk aandachtsgebied van Almirall, samen met dermatologie en maag- en darmziekten waarbinnen het bedrijf zich richt op het vinden van nieuwe therapieën.

Over Almirall
Almirall is een internationaal en innovatief farmaceutisch bedrijf dat zeer betrokken is bij de gezondheidszorg. Met hoofdkantoor in Barcelona, Spanje, doet het bedrijf onderzoek en ontwikkelt, produceert en vermarkt eigen R&D- en gelicentieerde medicijnen met als doel de gezondheid en het welbevinden van mensen te verbeteren.

Almirall richt haar onderzoek op de behandeling van astma, COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease), gastro-intestinale ziektes, psoriasis en andere huidziekten.

Er zijn op dit moment Almirall producten in meer dan 70 landen en het bedrijf is door middel van 12 dochtermaatschappijen aanwezig in Europa en Latijns Amerika.

Voor verdere informatie verwijzen we naar de website: www.almirall.com

Over BioFocus
BioFocus levert een breed scala aan producten en diensten met als doel preklinische kandidaat-medicijnen te leveren in verschillende therapeutische gebieden, met name op gebied van neuro-degeneratieve- en ontstekingszieken. Een groeiend aandachtsgebied ligt in het leveren van kandidaat-medicijnen tegen zeldzame en verwaarloosde ziekten.  BioFocus heeft vooruitstrevende en uitgebreide drug discovery mogelijkheden om targets, hits, leads en kandidaat-medicijnen aan klanten te kunnen leveren.  Bij BioFocus werken meer dan 220 uitstekend gekwalificeerde en ervaren wetenschappers in drie research centra in het VK, Zwitserland en Nederland.
Vanaf de oprichting in 1997 heeft BioFocus ernaar gestreefd om hoge kwaliteit aan haar klanten te leveren.  Deze kwaliteit wordt gegarandeerd door een ISO9001 certificaat dat door regelmatige, onafhankelijke inspecties in alle BioFocus research centra gewaarborgd wordt.  Voor verdere informatie verwijzen wij naar de website: www.biofocus.com

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is een middelgroot biotechnologiebedrijf.  Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van moleculen en antilichamen met nieuwe werkingsmechanismen.  Galapagos heeft één van de grootste pijplijnen in de biotech met zeven programma’s in de klinische fase en meer dan vijftig chemische molecuul programma’s in onderzoek en preklinische ontwikkeling.  Galapagos heeft meer dan 800 medewerkers in zes landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België.  Meer info op www.glpg.com

CONTACT

Ketchum Pleon
Sonia San Segundo
Tel.: +34 91 788 32 00
sonia.sansegundo@ketchumpleon.com

Galapagos NV
Chris Newton, SVP Services
Tel: +44 1799 533535

Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations
Tel: +31 6 2291 6240
ir@glpg.com

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, evenals gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.